Iskoristi šljive na nabolji način: Sočna i mirisna savijača
Šljive se vole s cimetom, no sjajno će se složiti i s vanilijom te bademima. Kombinaciji tako možeš dodati i skuhani puding od vanilije koji će štrudlu učiniti bogatijom i zasitnijom.
Također, tijesto svakako premaži maslacem kako bi bilo hrskavije, a savijaču možeš prije pečenja posipati i smeđim šećerom koji će se za vrijeme pečenja divno karamelizirati.
Sastojci:
- 6 listova tijesta za savijače
- 1000 g šljiva
- 80 g smeđeg šećera
- 80 g maslaca
- 100 g krušnih mrvica
- mljeveni cimet
- limunova korica
- 2 žlice kokosovog ili smeđeg šećera
Priprema:
Očisti šljive od koštica, izreži na četvrtine i pirjaj na maslacu i šećeru. Kada su gotove, dodaj im cimet i limunovu koricu.
List tijesta za savijače premaži maslacem, pa ga poklopi drugim listom koji zatim poškropi otopljenim maslacem i stavi šljive koje ćeš posuti mrvicama. Savij i stavi u lim.
Postupak ponovi sve dok ne potrošiš sav nadjev. Savijače namaži preostalim maslacem i peci 20 minuta na 200°C ili dok ne poprimi zlatno smeđu boju. Dobar tek!
Kako koristiti suhe šljive za bržu probavu