Integralna verzija medvjeđih šapa za slatki Božić
Nadam se da niste od onih koji su se odrekli slastica jer je bez njih život dosadan i monoton. Koristite svaku priliku za stvaranje novih kombinacija kojima ćete uveseljavati bližnje i zasladiti svoj život. Svaki "loš" sastojak možete zamijeniti nekim boljim i zdravijim.
Sastojci:
- 300 g pirovog brašna
- 50 g oštrog brašna
- 150 g smeđeg šećera
- 2 žlice meda
- 160 g maslaca
- 1 jaje
- 1 šalica mljevenih oraha
- 1 žlica vanilin šećera
- 1 mala žličica praška za pecivo
- 1 žličica cimeta
Postupak
Zajedno pomiješajte obje vrste brašna, mljevene orahe, prašak za pecivo, cimet, šećer i vanilin šećer. Dodajte med i jaje te razmrvljeni maslac. Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji pola sata do jedan sat. Za to vrijeme kalupe za medvjeđe šape premažite maslacem i posipajte brašnom. Kalupe nemojte u potpunosti popuniti već samo do polovice. Pecite 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva. Još vruće kekse vadite iz kalupa i po želji ih uvaljajte u šećer u prahu. Nadam se da će vam se recept svidjeti i želim vam sretan Božić i Novu godinu!
Tekst je iz arhive missZDRAVE i sada je ponovno objavljen.