Integralna verzija medvjeđih šapa za slatki Božić

Kristina Grofelnik
Božić sam oduvijek smatrala krunom svake godine i ne mogu vjerovati da je već ovdje. Još nisam u potpunosti isplanirala božićni menu, ali znam da ovaj recept definitivno neću izostaviti. Medvjeđe šape jedan su od tradicionalnih recepta koji se svake godine ponovo peku na Badnju večer jer njihov miris ispunjava cijelu kuću toplinom i slatkoćom.
Vidi originalni članak

Nadam se da niste od onih koji su se odrekli slastica jer je bez njih život dosadan i monoton. Koristite svaku priliku za stvaranje novih kombinacija kojima ćete uveseljavati bližnje i zasladiti svoj život. Svaki "loš" sastojak možete zamijeniti nekim boljim i zdravijim.

Sastojci:

  • 300 g pirovog brašna
  • 50 g oštrog brašna
  • 150 g smeđeg šećera
  • 2 žlice meda
  • 160 g maslaca
  • 1 jaje
  • 1 šalica mljevenih oraha
  • 1 žlica vanilin šećera
  • 1 mala žličica praška za pecivo
  • 1 žličica cimeta

čokoladna torta Čokoladna torta bez brašna, šećera i meda

Postupak

Zajedno pomiješajte obje vrste brašna, mljevene orahe, prašak za pecivo, cimet, šećer i vanilin šećer. Dodajte med i jaje te razmrvljeni maslac. Umijesite tijesto i pustite ga da odstoji pola sata do jedan sat. Za to vrijeme kalupe za medvjeđe šape premažite maslacem i posipajte brašnom. Kalupe nemojte u potpunosti popuniti već samo do polovice. Pecite 10 do 15 minuta na 180 stupnjeva. Još vruće kekse vadite iz kalupa i po želji ih uvaljajte u šećer u prahu. Nadam se da će vam se recept svidjeti i želim vam sretan Božić i Novu godinu!

Mirisni kuglof s bademima!

Tekst je iz arhive missZDRAVE i sada je ponovno objavljen.

Posjeti missZDRAVA.hr