Idealne za osjetljive na gluten: Palačinke od heljdina brašna

Thinkstock
Heljda je vrlo bogata dijetalnim vlaknima, ne sadrži gluten, smanjuje visoki tlak i kolesterol te regulira razinu šećera u krvi. Bogata je mineralima, flavonoidima i esencijalnim aminokiselinama.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 100 g heljdina brašna
  • 100 g rižina brašna
  • 25 g šećera (ili zamjene za šećer)
  • 1/2 čajne žlice sode bikarbone
  • 1/2 čajne žlice soli
  • 25 g maslaca
  • 350 ml mlijeka ili vode

Priprema: U jednoj zdjeli pomiješaj suhe sastojke, a u drugoj mlijeko ili masla. Potom spoji sve zajedno i ponovno dobro promiješaj. ostavi da stoji 30 minuta. ako je tijesto pregusto, dodaj još mlijeka (tijesto treba biti iste gustoće kao i obično tijesto za palačinke). Peci ih kao i obične palačinke. Posluži s medom ili javorovim sirupom.

Promijene koje su mi se dogodile od kad ne jedem gluten.

Posjeti missZDRAVA.hr