Humus od boba i jogurta, odličan uz grisine i domaće pogačice

Shutterstock
Zrna boba stavi u sito, isperi i ubaci u zavrelu vodu. Kuhaj nekoliko minuta, dok mu se odvoji kožica. Zatim ga malo ohladi pod mlazom hladne vode i oguli. Na malo maslinovog popeci krupno sjeckani luk dok ne požuti. Prebaci u blender, dodaj bob, limunov sok, protisnuti češnjak i jogurt.
Vidi originalni članak

Miksaj uz dolijevanje još ulja dok ne dobiješ glatku smjesu. Začini solju, paprom i začinima, prebaci u posudi i prelij preostalim uljem.

Savjet: Po želji nekoliko polovica blanširanih zrna boba možeš ostaviti u komadu i poslužiti uz humus. Ovaj namaz idealan je za bruschette, kao umak s domaćim grisinima ili premaz na domaćim pogačama.

Sastojci:

  • 400 g očišćenog boba
  • 80 ml maslinova ulja
  • 2 luka
  • 3 češnja češnjaka
  • limunov sok
  • prstohvat crvene paprike
  • sol
  • papar
  • mljeveni kumin
  • 4 žlice jogurta ili milerama

Nauči prepoznati nezdrave snackove koji se reklamiraju kao zdravi

Posjeti missZDRAVA.hr