Hrskavo-voćna kombinacija od bresaka

Donosimo ti recept za hrskavo-voćnu kombinaciju s breskvama i slatkim vrhnjem koja čini savršen ljetni desert. Za pripremu ovog recepta potrebno je sat i trideset minuta, a recept prenosimo s portala Gastro.hr
Vidi originalni članak

Sastojci

Za tijesto:

  • 1 dl hladne vode
  • 250 g brašna
  • prstohvat soli
  • 170 g maslaca

Za nadjev:

  • 3-4 breskve
  • 2 žlice smeđeg šećera
  • tučeno slatko vrhnje

Priprema

  1. Pomiješaj brašno sa soli, vilicom utisni maslac u brašno i postepeno dodaj vodu. Trebaš dobiti mrvičastu, ljepljivu smjesu. Zamotaj je u prozirnu foliju u obliku kugle i dobro pritisni da bi kasnije lakše razvaljala tijesto. Ostavi 30 minuta u hladnjaku.
  2. U zdjeli pomiješaj breskve narezane na ploške sa šećerom.
  3. Tijesto razvaljaj na veličinu lima u kojem ćeš peći pitu, dno na par mjesta izbockaj vilicom pa na tijesto posloži breskve.
  4. Peci u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
  5. Pitu ukrasi s tučenim slatkim vrhnjem

Recept je preuzet s portala Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr