Hrskavi domaći kikiriki kolač
Odličan hladan, pomalo hrskavi desert ili snack koji obiluje proteinima od kikirikija, zdravih masnoća, vlakana od zobenih pahuljica te ugljikohidrata od meda. Brza i jednostavna priprema, savršena je za vruće ljetne dane
Sastojci:
- 150 g oguljenog sirovog kikirikija
- 185 g sitnih zobenih pahuljica
- 225 g kikiriki maslaca
- 120 g meda
- malo vode po potrebi
Priprema:
- Oguljeni sirovi kikiriki lagano zapeci na tavici bez masnoća. Ostavi kikiriki sa strane da se malo ohladei te nasjeckaj nožem na grubo ili stavi u blender kako bi si olakšala taj proces.
- Zobene pahuljice također dodatno usitni, gotovo u brašno, zatim i njih zapeci na tavici minutu-dvije.
- Pahuljicama dodaj kikiriki maslac te med konstantno miješajući. Možeš dodati i žlicu-dvije vode kako bi lakše spojila sastojke. Odmah dodaj i zapečeni kikiriki te dobro promiješaj. Nakon što si sjedinila sve sastojke ugasi vatru. Cijeli proces traje vrlo kratko, najviše dvije minute.
- Smjesu prebaci na manji lim obložen masnim papirom te mokrim rukama utisni vrh i rubove. Ostavi malo na sobnoj temperaturi da se blago ohladi, te prebaci u zamrzivač da se smjesa stisne. Izvadi, nasjeckaj i posluži!
Pločice čuvaj u zamrzivaču ili hladnjaku.
Pročitaj kako napraviti Schwarzwald tortu bez brašna i dodanih sladila.
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.