Gusta juha od slanutka

Dijana Kovačević iz Zagreba poslala nam je svoj recept za gustu juhu od slanutka kojeg je stručni žiri portala Zdrava Krava i Gastro.hr izabrao za recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime'' i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam recept i fotografiju svog omiljenog zdravog zimskog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u natječaju ''Kuhaj u ritmu zime''!

Sastojci:

  • 200 g slanutka
  • 1 glavica luka
  • 2 mrkve
  • pola male glavice kelja
  • sol, papar, mješavina začina, peršin

Priprema:

  1. Slanutak ostavi da se namače u vodi preko noći.
  2. Stavi kuhati slanutak, mrkvu, luk, kelj te začine. Kuhaj oko sat vremena dok slanutak ne omekša.
  3. Štapnim mikserom sve izmiksaj te prokuhaj još malo.
  4. Ukrasi peršinom i s nekoliko cijelih zrna slanutka.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna Dijana je od sponzora projekta Delimana dobila tavu za palačinke, a od sponzora Kvasac d.o.o. kuharicu "Od kruha do kolača". Dijanu također očekuje i jednodnevni tečaj sa temom po izboru kod akademika kulinarstva Branka Ognjenovića, dok će kuharica sezone dobiti petodnevni tečaj kuhanja u školi Branka Ognjenovića.

Tvrtka Pretti, generalni zastupnik Natur Compagnie za hrvatsko tržište, Dijani daruje poklon pakete Natur Compagnie vrhunskih proizvoda s ekološkim certifikatom koji se sastoji od kocke za juhu od povrća, instant juhe od krumpira i poriluka, instat juhe od gljiva, instat juhe od povrća, rižinog burgera Thai rižin burger India, wok rezanaca Asia krem juhe sa šampinjonima, krem juhe sa začinskim biljem i Natur Compagnie šalicu.

Posjeti missZDRAVA.hr