Aromatični bezglutenski grisini
Ako si ljubitelj finog i hrskavog, isprobaj ove ukusne aromatične grisine koji su bez glutena i jaja. U ovom receptu prevladavaju bio začini koje obožavam i bez kojih ne mogu zamisliti svoja jela, a među favorite izdvajam kim i origano
Sastojci:
- 150 gr mljevenih badema
- 135-140 gr tapioka praha
- 110 ml kokos mlijeka- koristila sam dr.Goerg kokos mlijeko
- 2 žlice maslinova ulja
- 2 žličice himalajske soli
- 1 žlica origana
- 1 ½ žlica začinskog bilja
- 1 žlica kima
Priprema: U zdjeli pomiješaj bademe, tapioku, himalajsku sol i začine, lagano dodaj mlijeko i ulje i sve dobro izmiješaj. Ako je tijesto malo više vodenasto dodaj malo tapioke da se fino povežu. Podijeli tijesto te razvaljaj svaki grisin, premaži ga s kokosovim uljem i pospi još dodatno kimom. Peci od 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva dok malo porumene i budu tvrdi na dodir
Uz grisine po želji posluži i domaći namaz ili umak.
Dobar tek!
Helenu potraži i na Facebook stranici kao i na njenom blogu.