Aromatični bezglutenski grisini

Ako si ljubitelj finog i hrskavog, isprobaj ove ukusne aromatične grisine koji su bez glutena i jaja. U ovom receptu prevladavaju bio začini koje obožavam i bez kojih ne mogu zamisliti svoja jela, a među favorite izdvajam kim i origano
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 150 gr mljevenih badema
  • 135-140 gr tapioka praha
  • 110 ml kokos mlijeka- koristila sam dr.Goerg kokos mlijeko
  • 2 žlice maslinova ulja
  • 2 žličice himalajske soli
  • 1 žlica origana
  • 1 ½ žlica začinskog bilja
  • 1 žlica kima

Priprema: U zdjeli pomiješaj bademe, tapioku, himalajsku sol i začine, lagano dodaj mlijeko i ulje i sve dobro izmiješaj. Ako je tijesto malo više vodenasto dodaj malo tapioke da se fino povežu. Podijeli tijesto te razvaljaj svaki grisin, premaži ga s kokosovim uljem i pospi još dodatno kimom. Peci od 20 do 25 minuta na 170 stupnjeva dok malo porumene i budu tvrdi na dodir

Uz grisine po želji posluži i domaći namaz ili umak.

Dobar tek!

Helenu potraži i na Facebook stranici kao i na njenom blogu.

Posjeti missZDRAVA.hr