Domaća granola s kikiriki maslacem
Sastojci:
- 200 g sitnih zobenih pahuljica
- 130 g maslaca od kikirikija
- 25 g ghee maslaca
- 55-60 ml agavina sirupa
- 115 g oljuštena sirova kikirikija
- 60 g badema
- tamna čokolada. barem 70 % kakaa
Postupak:
Ghee maslac otopi s kikiriki maslacem u lončiću na laganoj vatri. Dodaj i agavin sirup. Miješaj na vatri dok se sastojci ne počnu topiti i sjedinjavati. Postupak će trajati nekoliko minuta. Zobene pahuljice stavi u posebnu zdjelu sa kikirikijem te s grubo nasjeckanim bademima.
Otopljenu smjesu postepeno prelij preko zobenih i orašida. Miješaj kako bi sve sastojke dobro sjedinio. Smjesa ne mora biti mokra, gusta ni tečna. Smjesu raspodijeli na širok pleh obložen masnim papirom te peci na 170 C stupnjeva cca 6 minuta, te smanji na 155 C stupnjeva i peci još 7-8 minuta. Kontroliraj svako toliko pećnicu kako granola ne bi zagorjela; otvori pećnicu te promiješaj sastojke kako bi se ravnomjerno zapekla. Kada poprimi zlatno-smeđu boju izvadi te sa podlogom masnog papira prebaci na hladan pleh. Nakon minutu-dvije dodaj i tamnu čokoladu koju si prethodno nasjeckao na male kockice te ih rukama rasporedi po granoli. Ostavi barem 30 minuta da se ohladi i stvrdne.
Čuvaj u zatvorenoj staklenoj posudi i uživaj u super ukusnom doručku!
Mariju i njene zdrave recepte možeš pronaći na njenom blogu Make it healthy i na Facebooku.
Klikni za prefini ledeni desert za doručak.