Gotov dok kažeš keks: Crumble s pistacijom i voćem

Guliver/Shutterstock
Brzi kolač kojem teško odolijevamo dobio je novo ruho. Na najljepši smo mogući način otkrili kako su kruške, bazga i pistacije upravo savršen spoj!
Vidi originalni članak

Vjerujemo kako ne postoji brži i slađi kolač od onog koji se priprema od tek nekoliko sastojaka, a daje neodoljive okuse koje naprosto obožavamo. Crumble koji spaja meke i slatke kruške sa sokom od bazge, a na sve to dolazi još i prekrivač od mrvičastog tijesta s pistacijom. Postoji li išta bolje?

crumble Crumble sa šumskim voćem i sladoledom od vanilije

Potrebno  ti je:

  • 4 zrele kruške
  • 50 ml soka od bazge
  • 1 šaka pistacija
  • 70 g maslaca
  • 100 g smeđeg šećera
  • 50 g zobenih pahuljica
  • 25 g brašna
  • Začini po želji

čokoladni kolač Nevjerojatno sočan čokoladni kolač bez glutena

Postupak pripreme:

  • Kruške operi i nasjeckaj na srednje velike komade.
  • Ubaci ih u posudu za pečenje.
  • Dodaj sok od bazge i začine po želji.
  • Pospi s malo šećera pa dobro promiješajte.
  • U posebnoj posudi napravi crumble od brašna, zobenih pahuljica, usitnjenih pistacija i ostatka šećera.
  • Dobro promiješaj sve sastojke, dodaj maslac pa rukama izradi mrvičastu smjesu.
  • Pospite po kruškama i ubaci u pećnicu na 180 stupnjeva.
  • Peci oko 20 minuta ili dok crumble ne poprimi boju.
Posjeti missZDRAVA.hr