Fritaja s vrganjima i mladim lukom

Ako želiš blagdanski stol bez namirnica životinjskog podrijetla dobar izbor je fritaja s vrganjima koji je osmislila Željka Fordren Jambrešić, autorica kuharice "Domaća jela", objavljene u izdanju Planetopije. Za fritaju su potrebni kukuruzna krupica, tofu, vrganji, mladi luk i začini
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • ¼ šalice kukuruzne krupice
  • 1 šalica vode
  • 30 dag tofua
  • ¼ žličice kurkume
  • 1 luk
  • ½ žličice soli
  • 2½ dag sušenih vrganja
  • 2 žlice narezanog mladog luka za ukras
  • 2 žlice maslinovog ulja

Priprema:

  • Zakuhaj u slanoj vodi kukuruznu krupicu i kuhaj 10 minuta. Stavi je sa strane da se malo ohladi.
  • Sušene vrganje natopi kipućom vodom i ostavi da odstoje 5 minuta pa ih ocijedi i sitno nareži. Luk nareži na polumjesece. Vilicom usitni tofu i dodaj mu sol i kurkumu.
  • Na zagrijanu tavu stavi maslinovo ulje i na njemu prepeci kratko luk. Dodaj mu gljive i pirjaj 10 minuta, uz miješanje.
  • Dodaj tofu i nastavi pirjati još 10 minuta. Kuhanu palentu izdrobi vilicom i dodaj u fritaju pa promiješaj. Ugasi vatru, dodaj mladi luk i još jednom sve dobro promiješaj.
Posjeti missZDRAVA.hr