Obrok od šumskog voća i sirutke
Ovaj recept slala sam kao svoj recept za 'audiciju' za odabir blogera pa sam ga željela podijeliti s tobom. Meni je ovakav doručak jedan od najdražih pa ti ga preporučam. Kuhane jabuke u kombinaciji s mueslima, sirutkom i šumskim voćem odličan su i zdrav izbor za početak dana
Sastojci za 1 osobu:
- 1 veća jabuka
- 60 ml soka od jabuke
- 1 žlica limunovog soka
- 2 žlice grožđica
- 1 žličica meda
- ¼ žličice škroba (gustina)
- 40 g miješanih muslija
- 100 ml mlijeka (0,9% m.m.) ili sirutke
- 1 žličica sjemenki lana
- 2 žlice šumskog voća/ribizla
Priprema:
- Jabuku, koju si prethodno očistila od kore i sjemenki, nareži na kockice veličine zalogaja.
- U lončiću pomiješaj 2 žlice jabučnog soka, sok od limuna, med i grožđice.
- Ubaci komade jabuka i kuhaj otprilike 5 minuta dok jabuke blago ne omekšaju.
- Škrob pomiješaj s preostale 2 žlice jabučnog soka, dodaj u jabuke i kratko kuhaj miješajući.
- U zdjelici pomiješaj mueslije s komadićima jabuke i nemasnim mlijekom.
- Pospi šumskim voćem (ili ribizlom) i lanenim sjemenkama i tvoj zdravi doručak je spreman!
Potraži još zdravih recepata.
Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.