Obrok od šumskog voća i sirutke

Ovaj recept slala sam kao svoj recept za 'audiciju' za odabir blogera pa sam ga željela podijeliti s tobom. Meni je ovakav doručak jedan od najdražih pa ti ga preporučam. Kuhane jabuke u kombinaciji s mueslima, sirutkom i šumskim voćem odličan su i zdrav izbor za početak dana
Vidi originalni članak

Sastojci za 1 osobu:

  • 1 veća jabuka 
  • 60 ml soka od jabuke 
  • 1 žlica limunovog soka 
  • 2 žlice grožđica 
  • 1 žličica meda 
  • ¼ žličice škroba (gustina) 
  • 40 g miješanih muslija 
  • 100 ml mlijeka (0,9% m.m.) ili sirutke 
  • 1 žličica sjemenki lana 
  • 2 žlice šumskog voća/ribizla

Priprema:

  1. Jabuku, koju si prethodno očistila od kore i sjemenki, nareži na kockice veličine zalogaja.
  2. U lončiću pomiješaj 2 žlice jabučnog soka, sok od limuna, med i grožđice.
  3. Ubaci komade jabuka i kuhaj otprilike 5 minuta dok jabuke blago ne omekšaju.
  4. Škrob pomiješaj s preostale 2 žlice jabučnog soka, dodaj u jabuke i kratko kuhaj miješajući.
  5. U zdjelici pomiješaj mueslije s komadićima jabuke i nemasnim mlijekom.
  6. Pospi šumskim voćem (ili ribizlom) i lanenim sjemenkama i tvoj zdravi doručak je spreman!
Dobar tek!

Potraži još zdravih recepata.

Prati Nikolinu na blogu The Slice of Life i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr