Domaći voćni jogurt za tople dane

Guliver/Shutterstock
Zakuhaj svježe mlijeko dok se ne digne pjena, zatim smanji vatro i neka lagano vrije najmanje dvije minute. Ostavi dok ne bude mlako. Pomiješaj 200 ml jogurta s malo toplog mlijeka pa umiješaj u preostalo mlijeko
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 2 litre mlijeka
  • 200 ml jogurta
  • Kompot ili džem od šumskog voća
  • Zaleđeno bobičasto voće

Priprema:

Zakuhaj svježe mlijeko dok se ne digne pjena, zatim smanji vatru i neka lagano vrije najmanje dvije minute. Ostavi dok ne bude mlako. Pomiješaj 200 ml jogurta s malo toplog mlijeka pa umiješaj u preostalo mlijeko. Ulij smjesu u zagrijanu vatrostalnu zdjelu i čvrsto zatvori. Ostavi jogurt na toplom mjestu najmanje šest sati dok se ne zgruša. Posluži s džemom ili kompotom te odleđenim bobičastim voćem.

Upoznaj sve prednosti jogurta.

Posjeti missZDRAVA.hr