Domaći voćni jogurt za tople dane
Zakuhaj svježe mlijeko dok se ne digne pjena, zatim smanji vatro i neka
lagano vrije najmanje dvije minute. Ostavi dok ne bude mlako. Pomiješaj
200 ml jogurta s malo toplog mlijeka pa umiješaj u preostalo mlijeko
Sastojci:
- 2 litre mlijeka
- 200 ml jogurta
- Kompot ili džem od šumskog voća
- Zaleđeno bobičasto voće
Priprema:
Zakuhaj svježe mlijeko dok se ne digne pjena, zatim smanji vatru i neka lagano vrije najmanje dvije minute. Ostavi dok ne bude mlako. Pomiješaj 200 ml jogurta s malo toplog mlijeka pa umiješaj u preostalo mlijeko. Ulij smjesu u zagrijanu vatrostalnu zdjelu i čvrsto zatvori. Ostavi jogurt na toplom mjestu najmanje šest sati dok se ne zgruša. Posluži s džemom ili kompotom te odleđenim bobičastim voćem.
Upoznaj sve prednosti jogurta.