Domaća zimnica koju ćeš zavoljeti: Popržene kisele paprike

Guliver/Shutterstock
Donosimo ti recept za domaću slanu zimnicu: popržene kisele paprike koju možeš pripremiti koristeći rog paprike, češnjak, papar i začinsko bilje.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 5 kg rog paprike
  • 2 l vinskog ili jabučnog octa
  • 0,5 l ulja
  • 200 g češnjaka
  • 100 g papra u zrnu
  • začinsko bilje

 

Ako koristiš oralnu kontracepciju na bazi estrogena češnjak umanjuje učinak Druga strana čudotvornog češnjaka

Priprema:

Pripremljene paprike nabodi vilicom i kratko zapeci, nekoliko minuta sa svih strana, na vrelom ulju u woku. Popržene paprike stavi odmah u zagrijane suhe staklenke u slojevima 2-3 cm do suženja staklenke. Na svaki sloj stavljaj usitnjeni češnjak, komadiće lovora, papar u zrnu i narezane listove peršina, osim na zadnji sloj. Prelij vrelim i slanim octenim naljevom, a paprike dugačkim nožem odmakni od stijenki staklenke. Zatvorene staklenke drži još neko vrijeme pokrivene debelom tkaninom u većoj posudi tako da što dulje ostanu tople.

Dodatni savjet: Biraj zdrave, mesnate plodove. Ako nisi sigurna koje začine dodati, znaj da s češnjakom i sjeckanim peršinom nećeš pogriješiti.

paprike Ukusna domaća zimnica: Paprike na mađarski

Posjeti missZDRAVA.hr