Domaća zimnica koju ćeš zavoljeti: Popržene kisele paprike
Donosimo ti recept za domaću slanu zimnicu: popržene kisele paprike koju možeš pripremiti koristeći rog paprike, češnjak, papar i začinsko bilje.
Sastojci:
- 5 kg rog paprike
- 2 l vinskog ili jabučnog octa
- 0,5 l ulja
- 200 g češnjaka
- 100 g papra u zrnu
- začinsko bilje
Priprema:
Pripremljene paprike nabodi vilicom i kratko zapeci, nekoliko minuta sa svih strana, na vrelom ulju u woku. Popržene paprike stavi odmah u zagrijane suhe staklenke u slojevima 2-3 cm do suženja staklenke. Na svaki sloj stavljaj usitnjeni češnjak, komadiće lovora, papar u zrnu i narezane listove peršina, osim na zadnji sloj. Prelij vrelim i slanim octenim naljevom, a paprike dugačkim nožem odmakni od stijenki staklenke. Zatvorene staklenke drži još neko vrijeme pokrivene debelom tkaninom u većoj posudi tako da što dulje ostanu tople.
Dodatni savjet: Biraj zdrave, mesnate plodove. Ako nisi sigurna koje začine dodati, znaj da s češnjakom i sjeckanim peršinom nećeš pogriješiti.