Domaća pašteta od tune kao izvor posebne vrste omega-3 masnih kiselina

Anamarija Ledić
Pomalo kiselkasto sladak, trpak, specifičan okus tune je nešto što će neki nazvati savršenim, dok ga drugi neće toliko voljeti. Smatram se iznimno sretnom pripadajući prvoj skupini ljudi.
Vidi originalni članak

Bogata je mineralima poput kalija, selena i magnezija. Mnoga istraživanja govore u korist nje i njezinih djelovanja. Navode da jača imunitet i štiti srce, te poboljšava zdravlje mozga i ublažava bolove u zglobovima. Uz ostale plodove mora, tunjevina je jedini prirodni izvor DHA i EPA, posebne vrste omega-3 masnih kiselina koje vrlo pozitivno utječu na zdravlje srca i mozga.

Hrana koja obiluje omega-3 kiselinama

I kod kuće se može pripremiti odličnu paštetu od tune

Tuna je, zapravo, jako zanimljiva jer ju možete koristiti na puno načina i za mnogo prigoda, te uz veliki broj ostalih namirnica. Od sushija i steakova od tune, postoje i one manje cijenjene delikatese, poput paštete. Toliko smo se navikli kupovati paštetu, da se rijetko sjetimo da ju možemo doma pripremiti, i to - odličnu. 

Sastojci za OH FUDGE paštetu od tunjevine

  • 300 g tune iz konzerve
  • 50 g maslaca 
  • 3 kisela krastavca 
  • 1 pečena paprika
  • 5 filea inćuna
  • 2 žlice kapara
  • 1 žlica sjeckanog peršina
  • 1 žlica sjeckanog kopra
  • 2 žlice kečapa
  • sol i papar

Jednostavan recept za način pripreme domaće paštete od tune pronađi na Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr