Čokoladni kolač s tikvicama

Čokoladni kolač s tikvicama je neobična kombinacija povrća i čokolade koju vrijedi probati. Za pripremu ovog deserta potrebno je oko sat vremena, a dobit ćeš 25 kocki. Biskvit ti može biti klasičan ili po želji možeš dodati šaku­ ili dvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina te sitno narezanu čokoladu, grožđice, brusnice
Vidi originalni članak

Recept je osmislila blogerica portala Gastro.hr, Sanja Štrbac.

Sastojci:

  • 125 g maslaca
  • 150 g šećera
  • 150 ml mlijeka
  • 100 g oštrog brašna
  • 60 g glatkog brašna
  • 20 g tamnog kakaa
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 jaja
  • 1 manja tikvica
  • Po želji orasi, začini, čokolada, mak, grožđice, brusnice

Priprema:

Pećnicu upali na 180 C i ostavite da se grije. U manjem loncu otopi maslac, maknite ga s vatre, dodaj šećer i mlijeko i dobro promiješaj. U veću posudu stavi smjesu maslaca, šećera i mlijeka, te dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo i jaja. Tikvicu operi i naribaj na sitno. Mikserom sve dobro izmiksaj. Po želji u biskvit možeš dodati šaku­ ili dvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina po želji, 100 g sitno narezane čokolade, grožđice, brusnice.

Tepsiju ili kalup za pečenje namasti i pobrašni ili obloži masnim papirom za pečenje. Smjesu izlij u tepsiju i stavi peći oko 40­ do 45 minuta. Kolač možeš preliti čokoladnom glazurom koju lako možeš pripremiti tako da u manjem lončiću otopiš 40 g maslaca, makneš s vatre i u maslac dodaš 100 g natrgane čokolade. Miješaj dok se sve ne otopi pa prelij preko ohlađenog kolača.

Još recepata potraži na portalu Gastro.hr

Posjeti missZDRAVA.hr