Čokoladni kolač s tikvicama
Recept je osmislila blogerica portala Gastro.hr, Sanja Štrbac.
Sastojci:
- 125 g maslaca
- 150 g šećera
- 150 ml mlijeka
- 100 g oštrog brašna
- 60 g glatkog brašna
- 20 g tamnog kakaa
- 1 prašak za pecivo
- 2 jaja
- 1 manja tikvica
- Po želji orasi, začini, čokolada, mak, grožđice, brusnice
Priprema:
Pećnicu upali na 180 C i ostavite da se grije. U manjem loncu otopi maslac, maknite ga s vatre, dodaj šećer i mlijeko i dobro promiješaj. U veću posudu stavi smjesu maslaca, šećera i mlijeka, te dodaj brašno, kakao, prašak za pecivo i jaja. Tikvicu operi i naribaj na sitno. Mikserom sve dobro izmiksaj. Po želji u biskvit možeš dodati šaku ili dvije oraha, žličicu cimeta ili nekog drugog začina po želji, 100 g sitno narezane čokolade, grožđice, brusnice.
Tepsiju ili kalup za pečenje namasti i pobrašni ili obloži masnim papirom za pečenje. Smjesu izlij u tepsiju i stavi peći oko 40 do 45 minuta. Kolač možeš preliti čokoladnom glazurom koju lako možeš pripremiti tako da u manjem lončiću otopiš 40 g maslaca, makneš s vatre i u maslac dodaš 100 g natrgane čokolade. Miješaj dok se sve ne otopi pa prelij preko ohlađenog kolača.
Još recepata potraži na portalu Gastro.hr