Čokoladni kolač s medom

Čokoladni kolač s kokosovim brašnom i medom super je desert nakon ručka ili užitak uz kavu i društvo poslijepodne. Također zbog svojih zdravih sastojaka može biti i doručak. Kombinacija kokosa, jabuka, kakaa i bijele čokolade daje fantastičan okus koji vrijedi probati
Vidi originalni članak

Sastojci:

Preljev:

  • 1 jušna žlica ulja
  • 50 g bijele čokolade

Tijesto:

  • 60 g kokosovog ulja
  • 1 prašak za pecivo
  • 120 ml soka od jabuke (nezaslađenog)
  • 40 g tapioke
  • 1 jušna žlica vanilija ekstrakta
  • 40 g kokosovog brašna
  • 240 ml meda
  • 80 g kakaoa u prahu
  • 5 jaja
  • 2 prstohvata himalajske soli

Priprema:

  1. Kokosovo ulje rastopi i stavi sa strane da se hladi.
  2. Sve mokre sastojke osim kokosovog ulja dobro umuti.
  3. Sve suhe sastojke umiješaj te im dodaj mokre sastojke i napravi kompaktnu smjesu.
  4. Kada si sve umiješala dodaj ohlađeno kokosovo ulje.
  5. Kalup formu namaži kokosovim ulje i pospi jušnom žlicom kakaa.
  6. Ulij smjesu i stavi peći u zagrijanu pećnicu na 170°C od 35 do 40 minuta. Probaj čačkalicom je li gotovo.
  7. Izvadi da se ohladi.
  8. Na pari rastopi bijelu čokoladu i dodaj joj ulje. Pusti da se malo ohladi prije nego preliješ preko kolača.
  9. Stavi u frižider da se sve dobro ohladi prije posluživanja.

Dobar tek!

Potraži više Alisinih recepata na bezglutena.hr. Alisu potraži i na Facebooku.

Posjeti missZDRAVA.hr