Čokoladni brownie s trešnjama po receptu Jamieja Olivera
Brownie s trešnjama
Čokolada, trešnje i kuglica sladoleda su savršen spoj! Pronašli smo odličan recept Jamieja Olivera za sočne brownieje s trešnjama koje ćeš spremiti u tren oka. Za najbolji rezultat koristi kvalitetnu čokoladu s 70 posto kakaa.
Priprema je jednostavna, a najviše će ti vremena oduzeti čišćenje trešanja. Browniese posluži uz tučeno slatko vrhnje ili kuglicu sladolede od vanilije. Uživaj!
Sastojci:
- 130 g maslaca
- 150 g tamne čokolade (70 % kakaa)
- 55 g trešanja
- 55 g oraha
- 225 g šećera (možeš koristiti i neko zdravo sladilo poput ksilitola ili eritrola)
- 55 g kakaa u prahu
- 75 g brašna
- ¾ žličice praška za pecivo
- 3 velika jaja
Priprema
- Zagrij pećnicu na 180 °C. Kalup za pečenje od 20 cm obloži papirom za pečenje.
- Otopi maslac i tamnu čokoladu u posudici na loncu s kipućom vodom.
- Trešnje očisti od koštica i grubo ih nasjeckaj zajedno s orasima. Umiješaj u otopljenu čokoladu.
- U drugu posudu dodaj šećer, a zatim kakao u prahu, brašno i prašak za pecivo.
- Potom smjesu brašna dodaj otopljenoj čokoladnoj smjesi i miješaj dok se sve dobro ne sjedini.
- Istuci jaja i umiješaj ih.
- Smjesu izlij u lim, a zatim peci u pećnici 15 do 20 minuta.
- Izvadi iz pećnice i ohladi prije rezanja.