Uskrsna čoko rolada od banana i vanilije
Sastojci za koru:
- 200 gr natopljenih i dehidriranih badema
- 150 gr natopljenih i dehidriranih oraha
- 6 žlica kokos ljuskica
- 10 suhih smokava + voda u kojoj ste natapali smokve
- 1 žlica rastopljenog kokosova ulja
- 5 žlica meda (može i manje, ali onda povećaj količinu suhog voća)
Priprema:
Bademe stavi u blender i samelji ih do mrvica, ali ne presitno. Smjesu prebaci u zdjelu i isto napravi s orasima. Nakon što si usitnila orašaste plodove u blender stavi suhe smokve i pomiješaj s vodom do fine smjese. Smjesu dodaj smjesi orašastih plodova. Dodajte sve sastojke, smjesu dobro pomiješaj, uzmi prianjajuću foliju i na nju ravnomjerno nanesi koru.
Sastojci za domaći čoko namaz:
- 100 gr lješnjaka
- 2 žlice kakao praha
- 2 žlice rast.kakao maslaca ili kokosova ulja
- 3 žlice meda
Priprema: Za čokoladni namaz u multipraktiku samelji lješnjake, dodaj rastopljeni maslac, dobro miješaj i dodaj med.
Sastojci za filu:
- 200 gr natopljenih i dehidriranih indijskih oraščića
- 3 smrznute banane
- 3 žlice domaćeg čoko namaza
- 10 suhih smokvi
- 3 žlice rastopljenog kakao maslaca
- 5 žlice kakao praha ili rogača
- 1 žličica vanilije
- 5 žlica meda ili zamijeniti sa više suhog voća po želji
Priprema: Za punjenje samelji indijske oraščiće, usitni ih, dodaj malo vode, miješaj do kremaste smjese pa dodaj smrznute banane i miješaj, dodaj kakao maslac i med, smjesu suhih smokvi+voda, sve dobro miješaj do kremaste smjese. Ostat će ti viška kreme, koju možeš iskoristiti za ukrašavanje ili kao čokoladni mousse. Smjesu nanesi na rolat pa na početak smjese stavi 2 banane i zarolaj. Stavi u zamrzivač na nekoliko sati i prije posluživanja pažljivo odvoji foliju.