Čips od tikvica pečen u pećnici za grickanje bez grižnje savjesti

Guliver/Shutterstock
Pečene hrskave tikvice koje neodoljiv podsjećaju na čips, a ne izazivaju grižnju savjesti. Navedene količine namijenjene su za četiri porcije, ako se uzme da je jedna porcija 3/4 šalice. Jedna porcija ovako pripremljenih tikvica sadrži 61 kcal; 1, 9 g masti; 3, 8 g proteina; 7, 6 g ugljikohidrata.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1/4 šalice krušnih mrvica
  • 1/4 šalice parmezana
  • 1/4 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice češnjaka u prahu
  • 1/8 čajne žlice papra
  • 2 žlice nemasnog mlijeka
  • 2 1/2 šalice tanko narezanih tikvica (2 male tikvice)

Čips, grickanje, prejedanje Možeš li se zaustaviti i ne pojesti sav čips? Otkrij kako je to moguće

Uz recept naše čitateljice Nade možeš kod kuće napraviti zdrave grickalice Recept tjedna: čips od jabuke

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih. Pomiješaj prvih pet sastojaka u zdjelu. U drugu zdjelu stavi mlijeko. Uroni komad tikvice u mlijeko pa zatim u mješavinu začina. Komade tikvica stavljaj u vatrostalnu posudu obloženu papirom za pečenje. Peci u pećnici 30-ak minuta ili dok ne postanu hrskave i smeđe. Posluži odmah.

Izvor: Health

Posjeti missZDRAVA.hr