Chesecake od malina koji se ne peče

strong>Iva Petešić postala je kuharica tjedna zahvaljujući svom receptu za sirovi cheesecake od malina. Ivin recept odabrali smo putem Instagrama, a ako i ti želiš postati kuharica ljeta 2015. tagaj svoja zdrava, sezonska jela s hashtagom #zdravakrava na Instagramu, a mi ćemo svaki tjedan odabrati najbolji
Vidi originalni članak

Više detalja o "Kuhaj u ritmu ljeta 2015." potraži ovdje.

Prati nas na Instagramu.

Iva nam je rekla nešto o svom receptu: ''Sirove slastice obožavam jer su, prije svega, zdravije, a vrlo jednostavne za pripremu. Nema pečenja, sve se smiksa najčešće u jednoj posudi, malo ohladi i desert je gotov. Svoje slastice pripremam u malim dozama jer su dosta zasitne tako da sve sastojke slobodno dodaj ili oduzmi po ukusu. To je upravo najbolja stvar kod takvih slastica, nema jaja niti brašna (pšeničnog) tako da slobodno možeš isprobavati dok pripremaš i prilagoditi teksturu (rijeđe, gušće), okus (slađe, kiselije) po svom ukusu. Ovo je jedan jednostavan recept, s malo sastojaka i bez kompliciranja. Isprobaj nešto novo, igraj se omjerima, a na kraju uživaj bez grižnje savjesti.''

Sastojci: (za cca 3 muffin kalupa)

Baza:

  • ½ šalice mljevenog lješnjaka/badema/oraha/zobenih pahuljica
  • 2 žlice kokosovog brašna (ne mrvica) - Brašna mogu biti kombinacija čega god imaš doma - ja sam kombinirala mljevene zobene, lješnjak i kokosovo brašno.
  • zaslađivač po želji (med/agavin sirup/datulje)
  • ½ žlice kokosovog ulja

Bijela krema:

  • ½ šalice indijskih oraščića
  • 1 žlica zaslađivača po želji (med/agavin sirup/datulje)
  • 1-2 žlice limunovog soka
  • voda (cca 3 žlice)

Krema od malina:

  • maline (oko ½ šalice)

Preljev:

  • maline
  • zaslađivač po želji

Priprema:

  1. Indijske oraščiće potopi u vodi i pusti da odstoje, a dok oni stoji napravi bazu cheesecakea
  2. Brašno po izboru stavi u blender skupa sa ostalim sastojcima (kokosovo ulje malo zagrijati da postane tekuće). Kada dobiješ jednoličnu smjesu rasporedi je u muffin kalupe. 
  3. Za izradu bijele kreme izvadi indijske oraščiće iz vode i stavi ih u blender, dodaj kokosovo ulje i zaslađivač te sve smiksaj. Zatim dolij malo limunovog soka (dodaj malo pa probaj, okus ne bi trebao biti kiseo), smiksaj opet i ako je krema pregusta dolijevaj žlicu po žlicu vode (gustu kremu nećeš moći lijepo rasporediti u kalupe, a pretekuća će se razlijevati). Krema će se svakako stisnuti hlađenjem. 
  4. Izlij sloj bijele kreme na bazu, a dio sačuvaj za kremu od malina. Maline (može i bilo koje drugo bobičasto voće) dodaj u bijelu kremu i smiksaj. Stavi i sloj od malina u kalupe i stavi na hlađenje. 
  5. Kada poslužuješ možeš otopiti maline sa zaslađivačem po želji i tako napraviti preljev. Preljev možeš i politi po bazi, prije bijele kreme.

Dobar tek!

Posjeti missZDRAVA.hr