Cheesecake s jagodama, keksima i smeđim šećerom

Thinkstock
Jagode nareži na ploške, a rabarbaru na manje komade. Pomiješaj ih u posudi s burbon vanilijom , smeđim šećerom i limunovim sokom. Stavi na laganu vatru i pirjaj oko pet minuta. Ostavi sa strane dok se ne ohladi.
Vidi originalni članak

Za kremu lagano izmiješaj sir, kiselo vrhnje, šećer u prahu i vanilin šećer. Kekse usitni u električnoj sjeckalici ili ih stavi u plastičnu vrećicu, pa usitni batom za meso. Pripremi dublje čaše i stavi na dno svake red keksa, kreme i preljeva od jagoda i rabarbare. Ukrasi tučenim slatkim vrhnjem, pospi mrvicama keksa i stavi neko jestivo cvijeće za ukras. Drži u hladnjaku sat vremena i posloži.

Sastojci:

  • 150 g jagoda
  • 150 g rabarbare
  • paketić burbon vanilin šećera
  • 60 g smeđeg šećera
  • sok 1/2 limuna
  • 100 g keksa

Za kremu:

  • 250 g sira mascarpone
  • 4 dl kiselog vrhnja
  • 100 g šećera u prahu
  • paketić vanilin šećera
  • dl slatkog vrhnja za šlag
  • jestivo cvijeće za ukras

Recept za cheesecake niskog glikemijskog indeksa

Posjeti missZDRAVA.hr