Caprese složenac od tikvica

Freepik Ilustracijska fotografija
Isprobajte omiljeni ljetni specijalitet na talijanski način – složenac od tikvica u kombinaciji s rajčicama, mozzarellom i bosiljkom. Uživajte u ukusnom i zdravom prilogu koji vam može biti i cijeli obrok.
Vidi originalni članak

U ovom jelu možete koristiti obične tikvice ili ljetne tikvice ili ih čak kombinirati zajedno. Prije posluživanja, ukrasite složenac svježim bosiljkom i prelijte balzamičnim octom.

Sastojci:

  • 2 srednje velike tikvice, narezane na ploške
  • 2 srednje rajčice, narezane na ploške
  • 1/4 šalice sitno nasjeckane ljutike
  • 1/4 šalice nasjeckanog bosiljka plus 2 žlice, podijeljeno
  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 1/2 žličice soli
  • 1/4 žličice mljevenog papra
  • 3/4 šalice nasjeckanog svježeg sira mozzarella
  • 1 žlica balzamičnog octa

Radost za nepce Popečci od tikvica i parmezana bogatog okusa

Priprema:

  1. Zagrijte pećnicu na 200 ˚C stupnjeva. Premažite posudu za pečenje uljem.
  2. Tikvice i rajčice lijepo rasporedite u redove u pripremljenu posudu.
  3. Pomiješajte ljutiku, 1/4 šalice bosiljka, ulje, sol i papar u maloj posudi. Žlicom rasporedite smjesu po povrću. Ravnomjerno pospite mozzarellom.
  4. Pecite dok povrće ne omekša i dok se sir ne otopi, oko 30 minuta. Pospite s preostale 2 žlice bosiljka. Po želji prelijte balzamičnim octom.

 

Posjeti missZDRAVA.hr