Brza juha od brokule
Sigurno se pitaš što je confit od češnjaka? To je češnjak koji se kuha u ulju na niskoj temperaturi od oko 70 stupnjeva celzijusa dok ne omekša toliko da možeš kroz njega proći nožem kao kroz putar. Za confit ti trebaju tri očišćene glavice češnjaka, kuhinjski termometar i malo strpljenja – oko 45 minuta. Ja ga čuvam u ulju u prethodno steriliziranoj staklenoj teglici u frižideru do tjedan dana.
Ima puno recepata online za confit od češnjaka no u osnovi je to ovo što sam gore navela pa ukoliko želiš isprobavati razne načine najbolje je da malo proguglaš o garic confitu kao što sam i ja učinila. Kad jednom probaš shvatit ćeš koliko je to ukusan koristan i praktičan dodatak raznim jelima.
Isprobaj recept za juhu od brokule.
Sastojci za 4 osobe
- 600 g brokule
- 100 ml mlijeka
- voda
- chilly papričica
- 2 češnja češnjaka iz confita od češnjaka
- sol
- maslinovo ulje
Čitaj dalje i saznaj kako od ovih sastojaka s guštom pripremiti juhu od brokule!
Priprema s guštom:- Operi brokulu. Odvoji dijelove cvjetova (stabljike ne koristiš u ovoj juhi).
- Zakuhaj vodu i dodaj joj dvije velike jušne žlice soli. Kad je voda zakuhala kuhaj brokule oko pet do šest minuta dok ne omekšaju (ovisno o veličini) i zatim ih izvadi i ubaci u hladnu vodu s ledom kako bi ostale lijepe zelene boje. Da li su brokule dovoljno mekane možeš provjeriti vilicom. Nekoliko komada ostavi sa strane za dekoraciju tanjura.
- Brokulama dodaj češnjak iz confita, 100 ml mlijeka, tri žlice maslinovog ulja i 200 ml vode u kojoj su se kuhale brokule.
- Uz pomoć štapnog miksera ili sjeckalice dobro izmiksaj juhu. Po potrebi ako je pregusta možeš dodati još malo mlijeka. Dodaj soli i sitno nasjeckane chilly papričice po želji.
- Vrati na laganu vatru dok ne zavrije i skini s vatre.
- Serviraj nekoliko blanširanih brokula u tanjur i oko njih dodaj juhu.
- Operi brokulu. Odvoji dijelove cvjetova (stabljike ne koristiš u ovoj juhi).
- Zakuhaj vodu i dodaj joj dvije velike jušne žlice soli. Kad je voda zakuhala kuhaj brokule oko pet do šest minuta dok ne omekšaju (ovisno o veličini) i zatim ih izvadi i ubaci u hladnu vodu s ledom kako bi ostale lijepe zelene boje. Da li su brokule dovoljno mekane možeš provjeriti vilicom. Nekoliko komada ostavi sa strane za dekoraciju tanjura.
- Brokulama dodaj češnjak iz confita, 100 ml mlijeka, tri žlice maslinovog ulja i 200 ml vode u kojoj su se kuhale brokule.
- Uz pomoć štapnog miksera ili sjeckalice dobro izmiksaj juhu. Po potrebi ako je pregusta možeš dodati još malo mlijeka. Dodaj soli i sitno nasjeckane chilly papričice po želji.
- Vrati na laganu vatru dok ne zavrije i skini s vatre.
- Serviraj nekoliko blanširanih brokula u tanjur i oko njih dodaj juhu.
Zdravo guštaj!
Tvoja Marinela