Bruschette s tunom i rajčicom
Ukusne i neodoljive bruschette idealno su rješenje za svaku zabavu. Za pripremu ti je potrebno osam kriški francuskog kruha i dvije konzerve tunjevine u maslinovom ulju. Recept za bruschette s tunom i rajčicom donosi portal Gastro.hr
Sastojci za 4 osobe:
- 8 kriški francuskog kruha
- 2 konzerve tunjevine u maslinovom ulju
- 120 - 200 g mozzarele
- 2 zrele rajčice
- 1 češanj češnjaka
- 40 g maslinova ulja
- nekoliko listića rukole
- sol
- papar
Priprema:
Razreži mozzarellu na osam dijelova, nareži rajčicu i ocijedi tunjevinu. Popeci kriške kruha na roštilju ili u tavi. Svaku krišku kruha premaži češnjakom i nakapaj s malo ulja. Na kriške stavi rukolu, mozzarelu, rajčicu i začini s malo soli i papra. Na vrh bruschetta stavi tunjevinu u maslinovom ulju. Bruschette ukrasi listićima rukole i odmah posluži.
Više info na: www.gastro.hr