Brownies od kestena, bez glutena i rafiniranog šećera

shutterstock U receptu nisu navedeni orašasti plodovi, ali pola šalice će se odlično uklopiti i kolaču dati dodatnu privlačnost
Za pripremu ovih browniesa dovoljna je jedna zdjela, možeš koristiti kestenovo brašno ili kesten pire kao osnovnu smjesu. U receptu nisu navedeni orašasti plodovi, ali pola šalice će se odlično uklopiti i kolaču dati dodatnu privlačnost.
Vidi originalni članak

Sastojci

  • 200 g kestena, kuhanih i oljuštenih ili otprilike 1 šalica kesten pirea (pakiran je u blokovima kao maslac) ili 1 1/2 šalice kestenova brašna
  • 3 velika jaja, sobne temperature
  • 1/4 šalice tople vode
  • 1/2 šalice maslaca ili kokosovog ulja
  • 3/4 šalice sirovog meda
  • 1/2 čajne žlice jabučnog octa
  • 1 žlica vanilije
  • 6 žlica kakaa u prahu
  • 1/4 čajne žlice soli
  • 1/4 čajne žlice sode bikarbone

kolači bez glutena Bezglutenski kolač s kestenovim brašnom, višnjama i vanilijom

Priprema

  • Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva C.
  • Pripremi kvadratni protvan promjera 20 cm i obloži ga papirom za pečenje tako da su pokriveni i rubovi.
  • Ako koristiš cijele kestene samelji ih u fini prah.
  • U procesor za hranu ili posudu za miješanje dodaj jaja, vodu, maslac, zaslađivač, ocat i vaniliju.
  • Miksaj dok smjesa ne postane glatka i kremasta.
  • Dodaj kakao u prahu, sol, sodu i dobro promiješaj do teksture slične pudingu.
  • Izlij tijesto u protvan.
  • Peci 40 - 45 minuta, dok sredina ne omekša.
  • Ostavi da se ohladi 15 minuta prije rezanja na kvadrate i posluživanja.
  • Tekstura ovih kesten Brownieja je vlažna i slična je kolačima.
Posjeti missZDRAVA.hr