Keksi od pirova brašna s neodoljivim okusom kokosa

Guliver/Shutterstock
Dnevnik recepata Marije Cossi, 'Make it Healthy' kreiran je s namjerom da inspirira sve one koje žele unijeti i stvarati zdravije navike pomoću zapisivanja omiljenih jednostavnih jela, slastica, pića i grickalica. Donosimo njezin recept za zdrave božićne kekse.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 40 g extra djevičanska kokosova ulja
  • 50 g kokosova šećera
  • 30 g Demerara šećera
  • 2/3 žličice Bourbon vanilije
  • 1 jaje
  • 75 g integralnog pirova brašna
  • 75 g pirova brašna
  • 1/3 žličice sode bikarbone
  • 2 rebra tamne čokolade

denevnik s receptima Dnevnik s receptima koji će ti pomoći da jedeš zdravo
Priprema:

  • Kokosovo ulje (sobne temperature) kremasto izmiksati s kokosovim i Demerara šećerom. Ovo je najbitniji korak kako se kasnije ne bi osjećao šećer pod zubima i kako bi keksići bili ovako mekani, topljivi u ustima.
  • Dodajte jaje i kratko izmiksajte. Sipajte brašna, vaniliju i sodu bikarbonu te izmiksajte tek toliko da dobro sjedinite sve sastojke u finu kompaktu smjesu. Komadiće čokolade koje ste prethodno nasjeckali, ručno umijesite u smjesu.
  • Žlicom za kekse vadite jednake kuglice i stavljajte ih na pleh obložen masnim papirom i pecite na 180 stupnjeva Celzijevih oko 12 minuta. Keksi će biti jako krhki, nemojte ih dirati rukama ili pokušavati vaditi s pleha, već podignite ili povucite cijeli masni papir i stavite na rešetku da se hladi.
  • Nakon nekoliko minuta možete ih maknuti s masnog papira i ostaviti i dalje na hlađenju. Očvrsnut će, stvoriti će se lijepa korica, no oni i dalje ostaju mekani.
  • Čuvati u staklenci ili limenoj kutiji i nemojte zaboraviti javiti dojmove!!!

keksi od đumbira i cimeta Za mirisni Božić: Prhki keksići od đumbira i cimeta

Teks je iz arhive missZDRAVE i sada je ponovno objavljen.

Posjeti missZDRAVA.hr