Biskvit s kestenima i javorovim sirupom

Posljednjih nekoliko tjedana doslovno živim na jelima od bundeve pa sam mislila da bi bilo vrijeme da to promijenim. Jednu sam jesensku namirnicu previše zapostavila, a njezine nutritivne značajke ne bi trebale biti zanemarene. Taj plod je kesten, mirisan i ukusan dodatak našoj jesenskoj kuhinji. Osim biskvita koji ćeš pronaći u ovom receptu, kesten se može ukomponirati i u slana jela
Vidi originalni članak

Ako te zanima kako da kesten iskoristiš i za slana jela posjeti moj blog

Sastojci (za 4 košarice):

  • 2 jaja
  • 4 žlice pirea od kestena (želiš li pripremiti domaći kesten pire, postupak provjeri na mom blogu)
  • 4 žlice javorovog sirupa
  • 1 žlica ulja
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 šalica pirovog brašna
  • 1 šalica običnog brašna
  • prstohvat soli
  • cimet,vanilija
  • suho voće

Priprema:

  1. Jaja pomiješaj s javorovim sirupom i uljem. Miješajući dodaj kesten pire. 
  2. U posebnoj zdjeli pomiješaj obje vrste brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, cimet i vaniliju
  3. Suhe sastojke polako umješavaj u tekuće dok ne dobiješ konzistentnu smjesu. Na kraju umiješaj suho voće. 
  4. Male kalupiće premaži uljem te u svaki stavi smjesu do 3/4 njegove visine. 
  5. Biskvit peci 15-20 minuta na 150 stupnjeva.

Preporuka: Ove biskvitiće posluži s jabukama pirjanima u crnom vinu i cimetu za božićni ugođaj.

Dobar tek!

Više recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.

Posjeti missZDRAVA.hr