Biskvit s kestenima i javorovim sirupom
Posljednjih nekoliko tjedana doslovno živim na jelima od bundeve pa sam mislila da bi bilo vrijeme da to promijenim. Jednu sam jesensku namirnicu previše zapostavila, a njezine nutritivne značajke ne bi trebale biti zanemarene. Taj plod je kesten, mirisan i ukusan dodatak našoj jesenskoj kuhinji. Osim biskvita koji ćeš pronaći u ovom receptu, kesten se može ukomponirati i u slana jela
Ako te zanima kako da kesten iskoristiš i za slana jela posjeti moj blog
Sastojci (za 4 košarice):
- 2 jaja
- 4 žlice pirea od kestena (želiš li pripremiti domaći kesten pire, postupak provjeri na mom blogu)
- 4 žlice javorovog sirupa
- 1 žlica ulja
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 šalica pirovog brašna
- 1 šalica običnog brašna
- prstohvat soli
- cimet,vanilija
- suho voće
Priprema:
- Jaja pomiješaj s javorovim sirupom i uljem. Miješajući dodaj kesten pire.
- U posebnoj zdjeli pomiješaj obje vrste brašna, prašak za pecivo, prstohvat soli, cimet i vaniliju.
- Suhe sastojke polako umješavaj u tekuće dok ne dobiješ konzistentnu smjesu. Na kraju umiješaj suho voće.
- Male kalupiće premaži uljem te u svaki stavi smjesu do 3/4 njegove visine.
- Biskvit peci 15-20 minuta na 150 stupnjeva.
Preporuka: Ove biskvitiće posluži s jabukama pirjanima u crnom vinu i cimetu za božićni ugođaj.
Dobar tek!
Više recepata Kristine Grofelnik potraži ovdje.