Bijeg iz svakodnevice uz gastro delicije

Mame su supermame jer sve moraju i mogu stići, no kad nastupi umor, dobro je povremeno "pobjeći" i priuštiti si izlazak s ugodnim društvom. Takvi izlasci su nam potrebni da se malo odmaknemo od svakodnevice. Stoga, ako ti netko može pričuvati dijete priušti si povremeno "time out", opusti se uz smijeh i razgovor i uživaj u ukusnoj hrani
Vidi originalni članak

Svakodnevnim zadacima nema kraja

Ovih dana nikako da sjednem i pišem. Ujutro na poslu pokušavam dovršiti papirologiju za kraj godine, a zapravo bih trebala biti doma u krevetu sa 38 temperaturom i kašljem. I zato sad vučem tu virozu već dobra dva tjedna.

Navečer zaspem od umora čim sjednem na kauč, ali i to samo uz malo sreće ako je moj sin raspoložen da ide spavati na vrijeme. Kako spava ujutro u vrtiću jednostavno nije dovoljno umoran da bi zaspao u osam i pol navečer. Onda počne izmišljati – 'Mama, ja sam gladan. Mama, trebam nešto reći tati. Mama, ja sam žedan'.

Ma sladak je, i kad me pogleda svojim velikim okicama kako mu odoljeti kad me tako lijepo pita. No ipak ga moram naviknuti na disciplinu i navike pa ga uvijek stavim na spavanje koliko toliko na vrijeme. Lijepo i strpljivo mu sve objasnim i iz dana u dan vidim pomake.

Tata radi po cijele dane, ali i on pomaže koliko može. Ali ako nemaš nonu i nona u blizini da ti pripazi na dijete kao ni ja, onda jednostavno moraš pronaći snage da sve izdržiš. Mame su, kad bolje razmislim, supermame. Sve mogu, sve moraju stići.

Spoj ugodnog i jako ukusnog!

Zato i mi povremeno 'pobjegnemo' u Istru kod moje mame i tate da se odmorimo dok oni čuvaju dijete. Oni to naravno jedva čekaju. Bili bi najsretniji da živimo blizu i da se svaki dan vidimo. I ja bih, no realnost je drukčija. Srećom, ne živimo na drugom kontinentu pa se ipak stignemo vidjeti barem jednom mjesečno.

Kad nonići čuvaju malenog mama i tata si priušte pokoji izlazak. Tako smo i prije dva tjedna na poziv Andree i Bruna Trapana otišli na Izi večeru i Blind tasting na Wine Station u Šišanu. Večeru od pet slijedova osmislili su i skuhali su Tom Gretić i i Priska Thuring. Uz svaki slijed jela usklađena su vina Brune Trapana i Aleksa Simčiča (brand Edi Simčić). Sva jela i vina bila odlična. Kao favorite te večeri izdvajam svakako Kozanu 2007 i Kolos 2004 Edi Simčič i Syrah Trapan 2009.

Od jela me osobito oduševila Juha od jabuke i sira s wontonom od patke. Puno smijeha u dobrom društvu. Na kraju smo naravno i zaplesali.

Drugu večer održan je Blind tasting (Slijepo kušanje) magnuma. Svatko od nas donio je zamotanu bocu. Kušamo na slijepo i pri tom raspravljamo - slobodno i neopterećeno. Ocjenjujemo subjektivno i slobodnih misli, neopterećeni imenima vinara i cijenama. Ozbiljno pristupamo kušanju, ali se i pri tome dobro zabavljamo.

Vrijeme za "mene"

Ovakvi izlasci su nam povremeno potrebni da se malo odmaknemo od svakodnevice. Ponekad je potrebno i malo vremena za mamu i tatu. Ako ti netko može pričuvati dijete priušti si povremeno ovakav 'time out' i izađi negdje na večeru s partnerom ili s društvom. Ne zaboravi na svoju bolju polovicu jer i njemu/njoj treba pažnje koliko posvećuješ i svom djetetu.

Maleni je uživao s nonićima i sad jedva čeka da idemo ponovo. No ovaj vikend ide s nama na izlet. Uživati će sa mamom i tatom u prirodi. Ali to je neka druga priča.

Uskoro će i Valentinovo, a s time i nekoliko mojih prijedloga kako iznenaditi svoju 'bolju polovicu'.

Tvoja Marinela

Posjeti missZDRAVA.hr