Bezglutenski ravioli s nadjevom od gljiva ili sa skutom i šparogama

Laura Roman
Laura Roman za missGASTRO napisala je recept za svježe bezglutenske raviole s dva punjenja: s gljivama i konopljinim sjemenkama te sa skutom, šparogama i pancetom. Ako se odlučiš za samo jedno punjenje, jednostavno poduplaj količinu sastojaka koje sam navela u receptu za to punjenje. Uživaj!
Vidi originalni članak

Sastojci za tijesto

  • 185 g bezglutenskog brašna
  • 50 g cassava brašna (dobiva se iz sušenog, mljevenog gomolja cassave, ne utječe na promjenu boje ili okusa jela)
  • 1 jaje
  • 2 žumanjka
  • 1 žličica maslinovog ulja
  • Oko 80 ml mlake vode
  • Sol

Punjenje od gljiva

  • 50 g šampinjona
  • 15 g konopljinih sjemenki
  • 2 žličice tamari umaka
  • 1 žlica bezglutenskih krušnih mrvica
  • 1 žlica bjelanjka

Donosimo ti novi recept tjedna za raviole u umaku od kozica Ravioli u umaku od kozica

Punjenje od skute i šparoga

  • 50 g skute
  • 20 g šparoga
  • 10 g pancete
  • Nekoliko zelenih dijelova mladog luka

njoki Njoki bez glutena od batata u šarenim bojama

Postupak

  • Umijesi tijesto tako da u posudi izmiješaj brašna i dodaš prstohvat soli. U posudici umuti žumanjke i jaje te dodaj u brašno. Dodaj ulje i polako ulijevaj mlaku vodu uz stalno miješanje. Rukama umijesi kompaktno tijesto. Pusti ga da odmara sa strane dok pripremiš punjenja.
  • Za punjenje od gljiva vrlo sitno nasjeckaj šampinjone te ih stavi u posudicu. Dodaj konopljine sjemenke, tamari umak, krušne mrvice i žlicu bjelanjka koji ti je preostao pa sve dobro promiješaj. Za punjenje od sira u posudici pomiješaj skutu s vrlo sitno narezanom pancetom i šparogama. Dodaj nasjeckane zelene dijelove mladog luka te dobro promiješaj.
  • Radnu površinu prekrij plastičnom folijom. Tijesto podijeli na dva dijela i namasti ga s malo maslinovog ulja. Prekrij ga s plastičnom folijom s gornje strane te lagano razvaljaj. Izreži željene oblike pa stavi žličicu punjenja na sredinu. Pokrij punjenje s gornjim slojem tijesta, lagano rukama utisni rubove, a onda ih pritisni vilicom.
  • Raviole kuhaj u kipućoj slanoj vodi. Vrijeme kuhanja ovisit će o debljini tijesta. Budući da sam ja napravila poprilično debelo tijesto kuhala sam ih oko 10 minuta.

Posluži ih s maslacem ili u omiljenom kremastom umaku. Usput pregledaj što je još novog na blogu La Vie Shobaine. Dobar tek!
 

Posjeti missZDRAVA.hr