Hrana 26. travnja 2011.

Ravioli u umaku od kozica

Ravioli-Zk450X300_2
zdrava krava postala miss7zdrava.24sata.hr

Monika Šuput iz Rijeke poslala nam je recept za domaće raviole punjene svježim sirom u umaku od kozica koji smo izabrali za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj zdravi proljetni recept i fotografiju gotovog jela

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"!

Sastojci:

Nadjev za raviole:

  • svježi sir
  • sol
  • papar
  • 1 jaje
  • malo muškatnog oraščića

Umak:

  • bešamel
  • zobeno vrhnje
  • parmezan
  • sol
  • papar
  • timijan
  • naribani muškatni oraščić

Ostali sastojci:

  • kozice (zaleđene ili svježe)

Priprema:

Napravi klasično tijesto za raviole, ako želiš da bude zeleno u tijesto se doda kopriva ili špinat. Po želji ih skuhaj u običnoj vodi, ne treba ju solit. Kozice mogu biti i zaleđene ili svježe, a prokuhamo ih 3-5 minuta u vodi, očistimo i dodamo u umak. Umak smo napravili od bešamela (može biti i gotov iz tetrapaka , ali ja ga uvijek sama napravim), zobenog vrhnja (odokativno – po potrebi), malo parmezana, sol, papar, timijan – vrlo malo, muškatni oraščić – ali ne u prahu nego ga friško naribaj, po potrebi dodaj vode, ovisno o tome koliko želiš da umak bude gust. Na kraju sve pomiješaj, raviole i umak, serviraj na tanjur i posipaj svježim peršinom.

Darovi za kuharice

Kao kuharica tjedna, Monika na dar dobiva poklon paket (pogledaj ga u Zdravom izlogu!) koji sadrži zobeni napitak Oatly, smeđu rižu, čaj Yogi tea Classic, sjemenke smeđeg lana, grožđice i ukusne vafle s lješnjakom iz trgovina ekoproizvodima bio&bio te kuharice "Proljeće" i "Juhe" u izdanju Planetopije, kao i besplatnu izradu fotoknjige, dar Fototeke.

Uz to ulazi u izbor za top kuharicu proljeća koja osvaja vrijednu nagradu generalnih pokrovitelja projekta - ustanove za edukaciju Makronova, trgovine ekoproizvoda bio&bio i izdavačke kuća Planetopija.

Komentari 0

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.