Bezglutenski kolač s dvostrukom kremom od banana

shutterstock
Kora se radi od bezglutenskog suhog keksa, krema je od zrelih banana i guste krema od vanilije. Pri svakom zalogaju čut ćete "mmm kako je ovo dobro".
Vidi originalni članak

Sastojci

Za koru

  • 140 grama bezglutenskog suhog keksa
  • 2 žlice šećera (šećer možete zamijeniti ksilitolom)
  • 1/4 šalice rastopljenog maslaca

Za kremu

  • 1/2 šalice šećera
  • 3 1/2 žlice kukuruznog škroba (zdrava zamjena je agar - agar)
  • prstohvat soli
  • 2 1/2 šalice mlijeka s malim udjelom masnoća
  • 3 velika žumanjka
  • 1 čajna žlica ekstrakta vanilije
  • 1/2 čajne žlice ekstrakta banane
  • 2 žlice maslaca
  • 3 zrele banane, izrezane na tanke kriške

Za kraj

  • 1 1/2 šalica šlaga
  • žlica bademovih listića

Slatki vikend može početi Keto kolač s ricottom i neodoljivom aromom limuna

 

 

Priprema

  • Prvi korak - Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva Celzijevih.
  • Drugi korak - Za pripremu kore sameljite kekse i dodajte dvije žlice šećera. Dodajte 1/4 šalice rastopljenog maslaca, miješajte dok se sastojci ne sjedine. Dobivenu smjesu utisnite u kalup promjera 22 do 23 cm. Pecite na 180 stupnjeva osam do deset minuta ili dok lagano ne porumeni. Ostavite da se ohladi.
  • Treći korak - Na srednje jakoj vatri pomiješajte 1/2 šalice šećera, kukuruznog škroba (ili agar agara) i soli, uz miješanje. Dodajte mlijeko i žumanjke i dalje miješajući. Kuhajte šest minuta ili dok smjesa ne počne ključati i počne se zgušnjavati, povremeno miješajući. Maknite s vatre. Umiješajte ekstrakte i dvije žlice maslaca. Pustite da se ohladi.
  • Četvrti korak - Polovicu narezanih banana rasporedite u jednom sloju preko kore i prelijte s kremom. Ponovite slojeve dok ne potrošite punjenje. Pokrijte folijom i pustite da se hladi najmanje tri sata. Kad se ohladi stavite sloj šlaga i pospite listićima badema.

Izvor: myrecipes

Posjeti missZDRAVA.hr