Bezglutenska torta s jagodama

Mateja Krvarić poslala nam je recept za bezglutensku čokoladnu tortu s jagodama kojeg je redakcija Zdrave Krave odabrala za novi recept tjedna. Ako i ti želiš sudjelovati u natječaju i osvajati vrijedne nagrade, pošalji nam svoj omiljeni zdravi recept s proljetnim namirnicama i fotografiju gotovog jela
Vidi originalni članak

Provjeri kako sudjelovati u akciji "Kuhaj u ritmu proljeća"! Kuharica proljeća 2013. čiji recept osvoji najviše bodova osvojit će vrijednu nagradu iz KitchenAid linije, Food Processor.

Sastojci:

  • 300 grama mliječne čokolade
  • 300 grama tamne čokolade (min. 52 posto kakaa )
  • 250 grama maslaca
  • 1 žličica instant kave
  • 1 žličica cimeta
  • 6 jaja
  • 1 burbon vanilin šećer
  • malo kakaa
  • mala mjerica jagoda

Priprema:

  1. Čokoladu, maslac, kavu i cimet kuhaj na pari i rastopi.
  2. Miksaj jaja i burbon šećer ( možeš i pjenjačom ), pa ulij smjesu čokolade i maslaca, promiješaj da se dobro sjedini.
  3. Na dno kalupa ( 26 cm ) stavi papir za pečenje, namasti maslacem.
  4. Peci na 160 stupnjeva 35 minuta. Lagano će početi pucati korica, a sredina će biti još uvijek želatinasta.
  5. Ohladi koju minutu, pospi tortu kakaom.
  6. Operi i nareži jagode na ploške i obloži tortu s jagodama.

Komentar Zdrave Krave: Budući da Matejina torta s jagodama ne sadrži brašno, laganija je i manje bogata kalorijama i dobar je desert za osobe osjetljive na gluten. Pohvala Mateji jer je osmislila relativno zdrav recept sa sezonskom namirnicom - jagodama.

Posjeti missZDRAVA.hr