Banana kruh: Neodoljiva slastica bez aditiva i šećera
Još nisam upoznao osobu koja ne voli banane pa samim tim i ovaj recept za banana kruh je nešto što će se svakome svidjeti. Sve je gotovo za 60 minuta i odlična je alternativa kupovnim kolačima punim kemije i šećera. Cijela obitelj će zasigurno uživati u ovom prefinom kruhu – kolaču.
Sastojci:
- 225 gr brašna po želji (ja sam koristio kombinaciju pirovo i heljdino)
- 125 gr maslaca, ghee ili kokos maslaca
- 50 gr lješnjakovog ili bademovog brašna
- 4 jaja
- 4 srednje što zrelije banane
- 2 jušne žlice sirovog kakaa
- 1 čajna žličica cimeta
- 1 jušna žlica praška za pecivo
- prstohvat soli
- sladilo po želji (ja sam stavio 4 jušne žlice meda)
Priprema:
- Ostavite maslac par sati vani da se malo otopi.
- U zdjeli istucite četiri jaja. Imate opciju da izgnječite banane ili ih skupa s maslacem i jajima nakratko ubacite u blender (to sam ja učinio).
- U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke te u nju prebacite izmiksane banane, jaja i maslac i sve dobro promiješajte.
- Prebacite smjesu u kalup obložen papirom za pečenje te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
- Provjerite čačkalicom je li do kraja pečen.
- Pričekajte da se malo ohladi prije nego što počnete uživati u ovom prefinom kruhu – kolaču.
Dobar tek želim!