Banana kruh: Neodoljiva slastica bez aditiva i šećera

Guliver/Shutterstock
Još nisam upoznao osobu koja ne voli banane pa samim tim i ovaj recept za banana kruh je nešto što će se svakome svidjeti. Sve je gotovo za 60 minuta i odlična je alternativa kupovnim kolačima punim kemije i šećera. Cijela obitelj će zasigurno uživati u ovom prefinom kruhu – kolaču.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 225 gr brašna po želji (ja sam koristio kombinaciju pirovo i heljdino)
  • 125 gr maslaca, ghee ili kokos maslaca
  • 50 gr lješnjakovog ili bademovog brašna
  • 4 jaja
  • 4 srednje što zrelije banane
  • 2 jušne žlice sirovog kakaa
  • 1 čajna žličica cimeta
  • 1 jušna žlica praška za pecivo
  • prstohvat soli
  • sladilo po želji (ja sam stavio 4 jušne žlice meda)

Priprema:

  • Ostavite maslac par sati vani da se malo otopi.
  • U zdjeli istucite četiri jaja. Imate opciju da izgnječite banane ili ih skupa s maslacem i jajima nakratko ubacite u blender (to sam ja učinio).
  • U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke te u nju prebacite izmiksane banane, jaja i maslac i sve dobro promiješajte.
  • Prebacite smjesu u kalup obložen papirom za pečenje te pecite u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva oko 50 minuta.
  • Provjerite čačkalicom je li do kraja pečen.
  • Pričekajte da se malo ohladi prije nego što počnete uživati u ovom prefinom kruhu – kolaču. 

Dobar tek želim!

 

Posjeti missZDRAVA.hr