10 dobrih razloga zašto je zdravo piti pivo s posebnim naglaskom na stavku 4

Guliver/Shutterstock
Pivo je alkoholno piće koje se obično pije s određenom hranom, najviše u Europi i SAD-u. Pivo ima više proteina i B vitamina od vina, a čak i kao antioksidant može parirati vinu jer sadrži flavonoide, koji smanjuju oksidativni stres. Također treba znati da pivo sadrži minerale bitne za zdravo funkcioniranje metabolizma.
Vidi originalni članak
  1. Pivo održava bubrege zdravima - novije studije su pokazale da je pivo zaista dobro za bubrege i da svaka popijena boca smanjuje razvoj bubrežnog kamenca za 40 posto.
  2. Pivo također smanjuje loš kolesterol - vlakna iz piva pomažu da se u krvi smanji nivo LDL kolesterola (tzv. lošeg kolesterola).
  3. Pijenjem piva povećat ćeš unos B vitamina (B1, B2, B6 i B12) - istraživanja su pokazala da osobe koje piju pivo imaju 30 posto veći udio vitamina B6 u organizmu od osoba koje uopće ne konzumiraju pivo. Pivo također pomaže nadoknaditi vitamin B12.

  1. Pivo doprinosi čvrstoći kostiju - studije su pokazale da povišeni udio silicija u pivu doprinosi čvrstoći kostiju.
  2. Dobro je protiv nesanice - laktoflavin i nikotinska kiselina, koje su obje prisutne u pivu, mogu pomoći kod nesanice.
  3. Pivo smanjuje mogućnost od srčanog udara - prema tvrdnjama stručnjaka, osobe koje piju pivo  imaju od 40 do 60 posto manje šanse da dobiju srčani udar u usporedbi s onima koji uopće ne konzumiraju pivo.
  4. Pivo sprečava nastanak krvnih ugrušaka - kako je to moguće? Stručnjaci kažu da sastojci koje sadrži pivo sprečavaju formiranje krvnih ugrušaka.
  5. Pivo poboljšava pamćenje - novije studije su pokazale da ljubitelji piva rjeđe imaju Alzheimerovu bolest i demenciju od osoba koje ne konzumiraju pivo.
  6. Pijenje piva smanjuje stres - grupa stručnjaka sa Sveučilišta u Montrealu, otkrila je da konzumacija dvije čaše piva smanjuje stres uzrokovan poslom.
  7. I na kraju, pivo doprinosi ljepoti kose i kože - stručnjaci tvrde da određeni vitamini u pivu obnavljaju kožu i smanjuju mogućnost za nastanak hiperpigmentacijskih mrlja.

Joga uz pivo novi svjetski trend

Posjeti missZDRAVA.hr