Skok u zdraviji i aktivniji život

Koji su fitness trendovi u svijetu i u Hrvatskoj, te što posjetiteljima nudi ovogodišnji Skok - novi urbani sajam sporta i slobodnog vremena, otkrio nam je direktor sajma i poznati fitness trener Orlando Lopac
Vidi originalni članak

Skok - atraktivni i urbani sajam sporta i slobodnog vremena, sportske opreme i rekvizita, te wellness industrije kojeg prati najveći regionalni kongres fitnessa i aerobica, te međunarodna Pilates Body&Mind konvencija ove godine će se održati u zagrebačkom Arena centru i na Kineziološkom fakultetu, u periodu od 30.09 do 2.10.

Što ove godine donosi Skok?

Skok nudi edukaciju za sve koji se bave fitness i wellness industrijom, ali i besplatne programe za sve posjetitelje sajma. Jedini je takav skup u regiji koji u 3 dana okuplja sve stručnjake iz područja aerobica, fitnessa i pilatesa, i sjajna je prilika da se profesionalci i rekreativci upoznaju s novitetima, poslušaju zanimljiva predavanja renomiranih stručnjaka, potraže korisne savjete ili pak posjete neku od radionica.  Također, jedan od ciljeva Skoka je i direktni razvoj gospodarstva i poslovne suradnje subjekata iz cijele regije.

O novim trendovima u fitness industriji koji će biti predstavljeni na ovogodišnjem Skoku razgovarali smo s Orlandom Lopcem, direktorom Skoka, profesorom kineziologije, poznatim fitness i aerobic trenerom i vlasnikom Orlando Fit Fitness centra.

'Skok je proizašao iz osobne želje i potrebe da suvremenu rekreaciju približimo ljudima. Kako sam već 20 godina u fitness industriji, imao sam priliku obići puno sportskih sajmova i kongresa u svijetu, na nekima sam i predavao, te zaključio kako Hrvatskoj nedostaje jedan takav sajam. Mogli bi reći kako je Skok zapravo rezultat cjelokupnog mog života, jer sam svakodnevno od jutra do večeri povezan s vježbanjem i fitnessom', objašnjava Orlando Lopac.

Samo 3 do 5 posto odraslih aktivno vježba

'Kao veliki zaljubljenik u sport, želim pomoći svim ljudima da kvalitetnije i zdravije žive. Nažalost, statistike pokazuju kako se samo 3 do 5 posto osoba u Hrvatskoj bavi nekom vrstom rekreacije, pa Skok ima za cilj osvijestiti važnost bavljenja sportom za naše cjelokupno zdravlje.

Iako danas živimo sve stresnije, a radno vrijeme nam je sve duže, ljudi često zaboravljaju da se stres smanjuje kroz tjelovježbu. Percepcija ljudskog tijela se promijenila i danas se čudimo ako primjerice muškarac ili žena u srednjim godinama redovito vježbaju i dobro izgledaju', dodaje Orlando.

Noviteti u vježbanju

'Na ovogodišnjem Skoku svi mogu pronaći nešto za sebe, od djece do odraslih. Biti će organiziran i Street basket turnir i humanitarna akcija za posjetitelje.

'Od zanimljivih noviteta u vježbanju mogu izdvojiti program ''Jukari-Fit to Fly'' i sve veću popularnost TRX-treninga s ručkama putem kojeg se zapravo vraćamo snazi vlastitog tijela', ispričao je direktor Skoka.

Trening inspiriran Cirque du Soleilom

Program ''Jukari-Fit to Fly'' nastao je prema tehnikama vježbanja koje izvodi poznati Cirque du Soleil, a u suradnji s Reebokom.

Jukari Fit to Fly fitness vježba se u dvorani te je dostupan svim ženama, bez obzira na razinu tjelesne spreme. Trening je osmišljen na posebno dizajniranoj spravi- FlySet, inspiriranoj trapezom i zračnim točkama koje izvodi Cirque du Soleil, koja pruža osjećaj letenja istovremeno jačajući i izdužujući tijelo kroz kardio vježbe, vježbe snage, ravnotežu i vježbe za leđa i trbuh. 

'Orlando Fit fitness centar će jedini u ovom dijelu regije nuditi satove Jukari-Fit to Fly', otkrio nam je Orlando Lopac.

Osim u Arena centru, paralelno će Kineziološki fakultet u Zagrebu za akreditirane sudionike organizirati preko 100 sati različitih programa vježbanja, od aerobica, pilatesa, plesnih programa, zumbe, hip-hopa, TRX-treninga. Također, 30 poznatih predavača iz regije čija se predavanja moraju rezervirati čak godinu dana unaprijed održat će svoje prezentacije i predavanja na ovogodišnjem Skoku.

Više info: www.skok.in

Posjeti missZDRAVA.hr