Preporučujemo ti 4 youtuberice uz koje možeš besplatno oblikovati tijelo

instagram Odaberi jesi li više raspoložena za vježbe snage, jogu ili pilates i vježbaj s jednom od ovih trenerica putem YouTuba. Za najbolje rezultate dobro je kombinirati treninge
Odaberi jesi li više raspoložena za vježbe snage, jogu ili pilates i vježbaj s jednom od ovih trenerica putem YouTubea. Za najbolje rezultate dobro je kombinirati treninge
Vidi originalni članak

 Redovita fizička aktivnost ima puno prednosti poput smanjenja rizika od srčanog udara, jačanja kosti, mišića i zglobova te smanjenja rizika od razvoja osteoporoze, smanjenja rizika od dijabetesa tipa 2 i  također poboljšava raspoloženje i san.

Ako te neka od tih prednosti privlači ili jednostavno želiš raditi na sebi, a ne želiš ići u teretanu ili raditi s osobnim trenerom, ne brini. Vježbat možeš i kod kuće te postići jednako dobre rezultate kao i u teretani.

Donosimo ti četiri različita Youtube kanala koja ti mogu u tome pomoći

Sydney Cummings

Sydney na svom kanalu ima objavljeno preko 1400 videozapisa s raznim vježbama koje možeš isprobati. Za njene vježbe potrebne su ti osnovne stvari za vježbanje poput prostirke za vježbanje, utega i želje za vježbanjem. Njene vježbe su dinamične, neke kraće do 30 minuta, a neke duže do 60 minuta. Također, svaki video uključuje i zagrijavanje prije vježbanja i rastezanje nakon. Sydney je u privatnom životu osobna trenerica te se profesionalno bavila atletikom stoga će ti ukazati i načine kako pravilno izvoditi vježbe. Uvijek pozitivna i motivirajuća, Sydney cijelo vrijeme vježba pa imaš osjećaj kao da vježbaš s prijateljicom. Svaki mjesec donosi i nove programe vježbanja te je zabavni aspekt vježbanja uvijek zagarantiran. 

POPSUGAR Fitness

Ovaj Youtube kanal uključuje razne i također zabavne vježbe poput plesanja i vježbi gdje koristiš težinu vlastitog tijela što može biti jednako zahtjevno kao i s utezima. Okupljaju razne fitness instruktore i trenere koji će te motivirati da daš sve od sebe. Možeš izabrati vježbe koje se fokusiraju na određeni dio tijela poput trbuha i gornjeg dijela ili vježbe koja uključuje sve dijelove tijela. Ako tek počinješ vježbati i nemaš osnovnu opremu, ovaj kanal je idealan za tebe jer nudi puno vježbi bez utega. 

IsaWelly

Jedan od dobrih oblika vježbanja je i pilates. Iako na prvu ne izgleda zahtjevno jer se dosta radi u ležećem položaju, nije tako lagano. Kod pilatesa je važna kontrola pokreta i disanje tako da te IsaWelly vodi upravo kroz to. Pilates služi za jačanje mišića te zbog toga je odličan za oblikovanje tijela, ali pomaže i  kod bolova u donjem dijelu leđa. Još jedna dobra strana pilatesa je što uključuje sve mišićne skupine i također povezuje tijelo i um stoga je odličan izbor da upoznaš svoje tijelo i riješiš se svakodnevnog stresa. IsaWelly je također i nutricionstica i nudi na svom kanalu i savjete za prehranu. 

Yoga with Adriene

Već dobro poznata joga odličan je način da testiraš granice svoga tijela. Joga je spoj meditacije, rastezanja, dubokog i kontroliranog disanja ali i jačanja tijela. Youtube kanal Yoga with Adriene odličan je za početnice, ali i za one malo naprednije. Adriene te vodi kroz sve vježbe, a nudi čak i meditacije te svaki mjesec ima određenu temu kojom se bavi gdje se fokusira na disanje ili njegovanje tijela i uma. Također možeš izabrati i kraće vježbe koje traju i manje od 10 minuta te su idealne za jutra prije posla ili navečer prije spavanja, a ukoliko imaš i više vremena možeš isprobati i duže vježbe od čak 60 minuta. 

Posjeti missZDRAVA.hr