Pozdravite bolove i pružite sebi ugodnu i toplu masažu

shutterstock Masaža je uglavnom preporučljiva i dobra za zdravje, ali kod određenih tegoba treba je izbjegavati
Ako ste profesionalni sportaš, aktivni rekreativac ili se bavite bilo kojom aktivnošću koja zahtjeva fizički napor svima vam je zajednička jedna boljka… Ona neugodna bol u mišićima koja se javlja prije ili poslije treninga poznatija i kao akutna upala mišića.
Vidi originalni članak

Upala mišića ili muskulfiber je fiziološka, prirodna pojava nakon što mišić doživi pojačan napor i svojevrstan stres u njemu će se pojaviti mikrooštećenja a da bi tijelo popravilo ta oštećenja, ono aktivira upalni proces. Upala pojačava dotok krvi na oštećeno mjesto prilikom čega nastaje osjećaj boli različitog intenziteta ovisno o veličini oštećenja.

Kako si pomoći?

Ako želite opustiti mišiće prije i nakon aktivnosti te prirodno pojačati u njima cirkulaciju a da bi smanjili intenzitet upale mišića, donosimo vam nekoliko različitih prirodnih sastojaka koji uvelike mogu olakšati vaše tegobe. Ako vam se čini komplicirano koristiti pojedine sastojke ili kombinirati iste. Možete potražiti već gotove proizvode u našim ljekarnama koji sadrže čak osam djelotvornih komponenti, Perskindol Active Classic gel ili sprej.

U obliku gela i spreja Kako ublažiti bol u mišićima i zglobovima na prirodan način?

Osim početnog pružanja umjerenog osjećaja hlađenja mentol ima analgetski učinak. Uz mentol blagi analgetski učinak imaju i eterična ulja ružmarina, zimzelena te bergamota. Ova eterična ulja s uljem borovih iglica djeluju i kao blagi iritansi te uzrokuju širenje krvnih žila i poboljšavaju cirkulaciju krvi u dubljim tkivima, a time omogućavaju i brži oporavak mišića. Eterična ulja limuna, lavande i slatke naranče pogodna su za masažu jer pomažu u smanjenju napetosti mišića a svojim osebujnim mirisom djeluju poticajno smanjujući anksioznost i psihički stres.

Posjeti missZDRAVA.hr