Oskarovka Jennifer Lawrence otkriva kako se pripremala za ulogu u "Crvenom vrapcu"

Guliver/Shutterstock
Prvog je Oskara dobila s 18 godina, a filmski su joj se uspjesi, kao i Oskari, nastavili redati sve do danas. Jennifer Lawrence je vrlo mlada dobila priznanje filmskoga svijeta, a prema trudu koji je uložila u dosadašnje filmove, kao i u zadnjem, "Red Sparrow", cijene je i pobornici zdravog života i prehrane.
Vidi originalni članak

Nije nikada voljela dijete

U svom zadnjem filmu, "Red Sparrow", Lawrence se upustila u ulogu bivše balerine koja se pretvara u špijuna, što je zahtijevalo dosta treninga i discipline kako bi preuzela tu ličnost, prenosi Popsugar.

Lawrence nikada nije krila svoje neslaganje s dijetama i treninzima, koji su puno intenzivniji kada si holivudska zvijezda, no ovoga je puta uistinu morala 'zagristi' kako bi imala tijelo bivše balerine/ubojite špijunke.

Kaže kako joj je ovo prvi put da je morala na rigoroznu dijetu i priznaje da je to bio uistinu velik izazov: "Red Sparrow je bio prvi put kad sam bila jako gladna i disciplinirana".

Kao dodatak niskokaloričnoj dijeti, radila je i 4 mjeseca po pet puta tjedno s Kurtom Fromanom, baletnim stručnjakom koji je trenirao Natalie Portman i Milu Kunis za poznati film o pomahnitalim balerinama, Black Swan.

Opisuje trening kao rigorozan, vremenski zahtjevan i definitivno izvan njene zone komfora. 

barre fitness Kućni trening za utegnuto tijelo poput balerine

Jennifer Lawrence otkrila zašto je na zadnjoj dodjeli nosila Dior haljinu Zašto J. Lawrence ne nosi uske haljine?

Život na 5 listića čipsa od banane

Pored toga, vježbala je i s Kit Richom, pilates stručnjakom za čvrsta i mršava tijela. Svaki dan bi vježbali po 90 minuta nakon četverosatne 'seanse' s Formanom. 

Kako je redatelj Francis Lawrence upoznat s njenim mišljenjem o dijetama, scene s baletom su snimane na samom početku kako bi se Jennifer mogla vratiti svojoj staroj rutini, koja ne zahtjeva više od 5 sati treniranja dnevno. 

"Ne mogu raditi dok sam na dijeti". Gladna sam. Jedva stojim na nogama. Trebam više energije." rekla je Jennifer i opisala kako je znala dobiti živčani slom od gladi nakon što bi u danu pojela samo 5 komadića čipsa od banane.

Otkrila je puno ukusnih mađarskih delicija za vrijeme snimanja u Budimpešti, pa i sama priznaje kako se, kako film odmiče, to već može primijetiti na njezinoj liniji. 

Pogledaj što je i sama rekla o svojoj dijeti u videu:

Atletski trening Jennifer Lawrence

Posjeti missZDRAVA.hr