Trening zločeste kraljice za čvrst trbuh

Lena Headey, poznatija kao Cersei Lannister iz popularne serije 'Igra prijestolja' priznala je da vitak i mišićav stas postiže boksom koji joj se toliko svidio da ga trenira u svakom slobodnom trenutku. Trbušnjake iz snova postiže i jogom i intenzivnim treningom od 6 koraka koji možeš isprobati kod kuće
Vidi originalni članak

Boksom do mišića

Lena Headey vitka Engleskinja proslavila se ulogom spartanske kraljice Gorgo u filmu '300' iz 2007. godine, koju je ponovila u prošlogodišnjem nastavku '300: Uspon carstva'. Učvrstila je svoj zvjezdani status kada je 2011. izabrana za ulogu Cersei Lannister u globalno popularnoj seriji 'Igra prijestolja'. Potpuno joj pristaje uloga drske kraljice kojoj agresivnost nije strana. U tome joj pomaže činjenica da se u stvarnom životu bavi boksom.

"Krenula sam boksati u Londonu kako bih poradila na formi", kaže za portal Entertainment weekly. "Postala sam opsjednuta boksom i svaki dan kada ne bih radila, išla bih boksati. To je lud sport koji osvaja svakoga tko malo uđe u njega", rekla je u intervjuu za Entertainment Weekly.

Koliko god bila borbena po prirodi, dok je 2008. i 2009. glumila u seriji 'Sarah Connor: Kronike', koja se nadovezuje na poznatog 'Terminatora', svojom je figurom razočarala obožavatelje filmske Sare, koju je utjelovila mišićava Linda Hamilton. Neki su joj kritičari predlagali da prijeđe na tjesteninu da si 'napuni traperice', dok su drugi nazivali njen izbor za ulogu akcijske junakinje 'zločinom'. Lena je za nedostatak izgrađenih bicepsa okrivila prekratko vrijeme za pripremu. "Bilo bi fantastično da su mi dali mjesec dana s privatnim trenerom i nutricionistom", rekla je. "Film si je mogao priuštiti više novaca i više vremena, dok je ovo ipak samo televizijska serija."

Intenzivan trening za odličnu formu

Koliko je Lena ustrajna i izdržljiva pokazuje trening kojemu se podvrgnula da bi se dovela u spartansku formu za prošlogodišnji '300: Uspon carstva'. Iako je trening vrlo zahtjevan, prihvati izazov i pokušaj ne odustati. 

1. Veslanje u veslačkom položaju 10 minuta laganim tempom.

2. Dvije serije sljedećih vježbi s 2-3 minute odmora između serija:

  • 10 minuta iskoraka prema naprijed
  • 10 minuta iskoraka prema natrag
  • 10 minuta postavljanja u položaj planka na pet sekundi praćeno širokim skokom u vis
  • 10 minuta iskoraka prema naprijed
  • 10 minuta iskoraka prema natrag

3. Tri serije sljedećih vježbi:

  • 10 minuta puzanja s jednoručnim uskim potiskom utega od 5 kg u svakom koraku. 

4. Tri serije sljedećih vježbi s minutom pauze nakon svake serije:

  • 10 zamaha medicinkom od 5 kg preko glave i bočni skok preko ruča za izdržaj
  • 20 metara puzanja.

5. Tri serije sljedećih vježbi:

  • 20 penjanja na klupu od 25 cm, po 10 puta sa svake strane.

6. Pet serija sljedećih vježbi sa stankom od 30 sekundi nakon svake serije: 

  • skakanje na 45 cm visoku klupu u trajanju od po 30 sekundi
  • penjanje na klupu od 45 cm u trajanju od jedne minute
  • istezanje za kraj

Trbušnjaci iz snova

Nakon takvog režima treninga, Lena ne izgleda ni najmanje slabašno i krhko. Prošlog je ljeta tijekom odmora na otoku Ischia preko puta Napulja snimljena u bikiniju koji je isticao njene čvrste trbušnjake. Osim boksu, 41-godišnja je brineta posvećena jogi, koju je otkrila tijekom angažmana u Indiji i koja ju održava u formi. Bila je vegetarijanka i surađivala s PETA-om u kampanjama za prava životinja, no u novije je vrijeme priznala da opet jede malo mesa. Krajem 2013. razvela se od glazbenika Petera Loughrana, s kojim ima sina Wylieja. Proteklih je dana obznanila da ovog ljeta očekuje drugo dijete, ali nije otkrila identitet djetetovog oca.

Najbolje vježbe za skidanje sala.

Posjeti missZDRAVA.hr