Kako odabrati idealan grudnjak za trening ovisno o veličini grudi?

Guliver/Shutterstock
Investiraj u dobar i udoban sportski grudnjak jer u suprotnom riskiraš istezanje, spuštanje i bolne grudi. Grudi veličine C, D i veće traže maksimalnu potporu i udobnost. Odaberi grudnjak s odvojenim košaricama jer one drže grudi razdvojene, umanjuju moguće iritacije i prevelik raspon pokreta.
Vidi originalni članak

Vlasnicama bujnijeg poprsja najbolje će odgovarati grudnjak sa širokim naramenicama jer pomaže pravilno rasporediti težinu i neće stvarati bol u ramenima. Najbolje je odabrati modele od elastina ili poliestera koji su rastezljivi i pružaju maksimalnu fleksibilnost tijekom vježbanja. Za žene s većim grudima idealni su i grudnjaci s kopčom na leđima jer su lako prilagodljivi.

Za neke aktivnosti potrebna su dva grudnjaka istovremeno

Za vlasnice veličine grudi koje stanu u A i B košarice je najbolji saveznik grudnjak bez kopče na leđima jer su rastezljivi i udobni, a u ovom slučaju nisu potrebne ni odvojene košarice. Problem neće stvarati tanke ili ukrštene naramenice koje će grudi stisnuti uz tijelo, ali istodobno koži dopustiti da diše.

Imaš li problema sa znojenjem, svakako zaboravi na materijale poput pamuka koji zadržavaju vlagu i znoj. Bolji izbor su grudnjaci od sintetike, dok su mrežasti materijali odlični u borbi protiv znoja jer djeluju poput ventilacije. No ako se baviš intenzivnim treningom, ne vodi brigu o veličini grudi, nego samo o što boljoj potpori sportskog grudnjaka. Ako je riječ o aktivnostima poput jahanja, trčanja ili košarke, stručnjaci savjetuju nošenje dva grudnjaka kako ne bi došlo do velikih bolova ili neudobnosti.

Savjeti za vježbanje s velikim grudima

Posjeti missZDRAVA.hr