Kako kralj Charles III. desetljećima održava istu težinu

Jonathan Brady/PRESS ASSOCIATION Krunidba kralja Charlesa III.
Kao princ imao je puno obaveza, a one će se sada s titulom kralja samo povećati. Upravo zbog toga, kralj Charles III. mora biti u formi koju održava strogim zdravstvenim i fitness režimom.
Vidi originalni članak

Sa 74 godine, kralj Charles III. i dalje je u dobroj formi i smatra se da svoje zdravlje i fitness rutinu shvaća krajnje ozbiljno. Kraljevski stručnjak Richard Kay rekao je za Daily Mail da, kao i njegov pokojni otac princ Philip, Charles svoju rutinu temelji na režimu kanadskih zračnih snaga

Režim se sastoji se od pet osnovnih vježbi koje pokreću sve glavne mišiće — istezanje, trbušnjaci, leđna ekstenzija (hiperektenzija), sklekovi i trčanje na mjestu. Završna vježba može se zamijeniti hodanjem ili trčanjem. Hodanje je postalo bitan dio Charlesove rutine, a Kay tvrdi da je Charles "dovoljno motiviran željom da i dalje stane u vojne uniforme koje su za njega izrađene prije 30 godina, bez da ih krojač mora proširivati". Bliski kraljev prijatelj rekao je Kayu da je Charlesova težina, oko 72 kg, ostala prilično konstanta u posljednjih 40 godina.

Pazi i na prehranu, a voli i jogu

Vježbanje je samo jedna strana priče. Zdrava prehrana Charlesu je također bitna, a bazira se na organskoj hrani. Veliki dio hrane Charles i sam uzgaja. U prošlogodišnjem intervjuu za BBC, Charles je rekao: “Godinama dva dana u tjednu ne jedem meso i ribu, dok mliječne proizvode izbjegavam jedan dan u tjednu”. Taj je potez djelomično motiviran Charlesovom željom da smanji svoj ugljični otisak, a i druge je pozvao da učine isto. Kay je dodao da se Charlesov doručak obično sastoji od meko kuhanih jaja i voća. Ručak obično preskače, a za večeru voli pojesti meso ili ribu sa žara sa svježim povrćem. Ni on ni njegova žena Camilla nisu ljubitelji slatkog, iako Charles voli pojesti pitu sa šećernim sirupom.

“Ono što ne voli uključuje prekuhano povrće, kavu, čokoladu, orašaste plodove, češnjak, curry, čili, sirovi luk, svinjetinu i plavi sir", dodaje Kay. Što se tiče alkohola, konzumira ga u umjerenim količinama. Primjerice, prije večere voli popiti suhi martini pomiješan prema njegovom posebnom receptu - džin i desertno vinu miješa u omjeru 3:1, a povremeno uživa i u malt viskiju i vodi.

Nakon što je obolio od covida, počeo je razmišljati i o ljekovitoj i terapeutskoj moći joge, koju je opisao kao "pristupačnu praksu" koja pomaže u kontroli stresa piše The Economic Times. "Ova je pandemija naglasila važnost pripravnosti, otpornosti i potrebu za pristupom koji se bavi zdravljem i dobrobiti cijele osobe, a koji se ne usredotočuje samo na simptome", rekao je prošle godine Charles tijekom zdravstvenog simpozija Wellness after Covid. 

kralj charles III Princ Charles danas službeno proglašen kraljem, evo za što se zalaže

Posjeti missZDRAVA.hr