U Rijeci je otvoren prvi vrtić za pse, a interes je već velik

Goran Kovacic/PIXSELL U Dog Bar vrtiću psi mogu boraviti cijeli dan ili u periodu od 7 do 17
Dnevno čuvanje ljubimaca postala je vrlo tražena usluga, a sada je napokon i Rijeka dobila svoj prvi vrtić za pse koji se nalazi u sklopu salona za šišanje i njegu ljubimaca
Vidi originalni članak

Vrijeme godišnjih odmora uvijek nameće jedno veliko potanje - što s ljubimcima? Dok neki vlasnici ljubimaca rado ljetuju sa svojim četveronožnim prijateljima, drugi možda nemaju takve mogućnosti pa im je potrebna pomoć čuvalica. Osim čuvalica popularni su i vrtići za pse, a Rijeka je napokon dobila i jedan svoj. 

Dog Bar vrtić za pse otvoren je u sklopu salona za šišanje i njegu pasa u Zametskoj ulici u Rijeci. Sve je započelo s vlasnicom Antoniom Kokić koja navodi za Novi list kako su ju klijenti koji dolaze na šišanje tražili da im pričuva ljubimca pa je tako došla na ideju pokretanja vlastitog vrtića za pse. "Na otvaranje vrtića za pse potaknula me velika zainteresiranost za ovu vrstu usluge, ali i ljubav koju imam prema psima", rekla je Antonia. 
 

Antonia, po zanimanju frizerka, pružat će dnevno čuvanje pasa u vremenu od 7 do 17 sati za sve one pse koji imaju problem ostati sami kod kuće, ali i cjelodnevni boravak za ljubimce čiji su vlasnici na putovanju. "Mnogi psi mogu bez problema ostati sami kod kuće tijekom radnog vremena vlasnika, nekima će na to trebati privikavanja, a za neke je to gotovo pa nemoguća misija", dodaje Antonia i tvrdi kako će psi u njezinom vrtiću dan provesti u igri i socijalizaciji te da vlasnici mogu s punim povjerenjem ostaviti svoje čupavce u vrtiću. 
 

Trenutno prostor samog vrtića nije velik, ali Antonia dodaje kako će unutarnji dio ograđen od salona proširiti i za vanjski dio terase s bazenom i umjetnom travom te visokom ogradom. Na prostoru vrtića boravi i umiljati mačak Grga koji već dvije godine provodi u društvu pasa. Kako bi vlasnici bili bez brige, psima je osigurana hrana i igračke, tri šetnje dnevno, aktivna igra i istrčavanje u parku za pse na Zametu i Kastvu te tijekom ljetnih mjeseci i kupanje na plaži za pse
 

No prije nego što prijaviš svog psa u novi Dog Bar vrtić, postoji nekoliko pravila. Pas koji dolazi na čuvanje mora imati cijepnu knjižicu, osobnu iskaznicu i mikročip, mora biti zdrav odnosno ne smije biti zaražen vanjskim i unutarnjim parazitima ili imati ostale zarazne bolesti. Također pas treba biti socijaliziran i ne smije biti agresivan prema drugim psima, a ako nisi sigurna da je tvoj pas spreman za vrtić, možeš se najaviti tjedan dana ranije na upoznavanje i odmah ispuniti upitnik koji osigurava da će svaki pas imati individualni pristup. 

Rosie voli jednoroge Ne vole samo djeca igračke, ovaj pas je zaljubljen u igračke jednoroga

Kakav snalažljivko! Pas se pravio mrtav kada je vlasnica odlučila da je vrijeme za odlazak iz parka

Posjeti missZDRAVA.hr