Sutkinja spriječila da slučaj silovanja pasa ode u zastaru, Prijatelji životinja pozdravili kaznu

shutterstock Općinski kazneni sud u Zagrebu u ponedjeljak je nepravomoćno osudio Ivora Ivaniševića na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjenja nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti
Općinski kazneni sud u Zagrebu u ponedjeljak je nepravomoćno osudio muškarca na maksimalnu kaznu od godinu dana zatvora zbog višegodišnjeg seksualnog zlostavljanja pasa, ali i načina počinjenja nedjela koje je detaljno opisivao u e-pošti. Prijatelji životinja pozdravili su ovu presudu i istaknuli da bi se zločini nad životinjama trebali još strože kažnjavati i istaknuli da je sutkinja Jasna Zoretić Rendulić spasila pravdu i ugled Hrvatske jer je spriječila da slučaj zbog legalne opstrukcije obrane ode u zastaru koja je trebala nastupiti 21. rujna.
Vidi originalni članak

Muškarac je zaposlen u Europskom parlamentu, a više od godinu dana je na bolovanju što se moglo vidjeti iz medicinske dokumentacije koju je njegova obrana priložila u spis. "Okrivljeni godinama izbjegava suđenje, slučaj je 21. rujna trebao u zastaru, no objavom presude rok je produžen za još dvije godine. Budući da je prvostupanjska presuda ipak donesena unutar roka, u slučaju da je viši sud i 'sruši' te predmet vrati na ponovno suđenje, tužiteljstvo ima na raspolaganju još dvije godine da mu dokaže krivnju", piše Dnevnik.hr.

"Sutkinja Jasna Zoretić Rendulić osudila ga je na maksimalnu kaznu zatvora propisanu za ubijanje ili mučenje životinja zbog dugog perioda u kojem ih je zlostavljao od 2009. do 2015. ali i načina počinjenja nedjela, dok je kao olakotnu okolnost našla samo dosadašnju neosuđivanost. Svrha kažnjavanja je izraziti društvenu osudu zbog počinjenja nedjela i po ocjeni suda način počinjenja zaslužuje maksimalnu kaznu, zaključila je sutkinja u presudi. Nedvojbena krivnja proizlazi iz nalaza veterinara te izuzete pošte u kojoj je okrivljenik u razgovoru s nepoznatom osobom detaljno opisivao kako zadovoljiti spolni nagon. Priznao je da je on to napravio i davao upute drugima, ustvrdila je sutkinja", piše HINA.

Policija je muškarca otkrila slučajno 2015. godine u sklopu istrage dječje pornografije putem Interneta. Kada je policija došla u njegov stan na zagrebačkoj Knežiji zatekla je dva psa, izmučena i izgladnjela, s vidljivim ožiljcima i ozljedama te stotinama CD-a s videodokazima eksplicitnog zlostavljanja. Zlostavljač je završio u pritvoru, a psi u Dumovcu.

ljubimci su čudo "Pas mi je spasio život: Njuškao je i lizao nogu na kojoj mi je rastao melanom"

"Iako je kujica, koju je Ivanišević najbrutalnije seksualno zlostavljao, u međuvremenu uginula i kazna od godinu dana zatvora nije ni približno adekvatna boli i patnji koju su psi pretrpjeli, ova presuda vrlo je važna zbog sprječavanja sličnih kaznenih djela i zaštite žrtava koje se ne mogu same obraniti”, zaključuju Prijatelji životinja.

Dirljiva priča sa sretnim završetkom Pas heroj spasio autističnog dječaka od poplave

Posjeti missZDRAVA.hr