Organsko ljeto u Gardenu

Zaštitili smo se od sunca prvim Fairtrade kremama za sunčanje, rashlađujemo se delikatesnim organskim sladoledom, đumbir nam daje energiju, a sočno i mirisno tropsko voće budi nam maštu o bijelome pijesku i tirkiznome moru - ljeto je stiglo i u ''Garden''
Vidi originalni članak

U Gardenu su već dugo spremni za lijepe, sunčane dane. Iako vole sunce, svjesni su njegove štetnosti, kao i velikih vrućina koje nam predstoje u srpnju i kolovozu. Upravo iz tog razloga, pripremili su ti asortiman koji ti omogućuje da bezbrižno uživaš u ovome ljetu.

Prva Fairtrade linija krema za sunčanje i njegu poslije sunčanja

Garden ponosno predstavlja EcoBio Soleil - prvu liniju krema za sunčanje koje u svojem sastavu imaju 5 komponenti s oznakom Fairtradea: kakao maslac, orahovo, maslinovo i kokosovo ulje te med.

Ova linija za zaštitu od sunca i njegu nakon izlaganja kože suncu, inovativan je proizvod koji ne sadrži konzervanse, nikal te gluten. Izuzetno je nježna, a zbog svog sastava i nove, ''pametne'' formule filtera – titan dioksida - koji reflektira UVA i UVB zračenja (dok kemijski filteri upijaju štetne zrake), ova linija krema za sunčanje ne ostavlja štetne posljedice koje dugoročno utječu na zdravlje kože.

Kreme su dermatološki ispitane te su zbog svojih svojstava pogodne za sve tipove kože, kao i najosjetljiviju dječju kožu. Nisu testirane na životinjama te su pakirane u reciklirajućoj ambalaži koja ima minimalne štetne posljedice na okoliš.

EcoBio Soleil je Gardenov prvi izbor jer je ulog u zdraviju i bolju budućnost!

Organski sladoled možeš naći samo u Gardenu

Garden jedini u Hrvatskoj nudi veliki izbor organskih mliječnih, voćnih, sojinih, rižinih ili ječmenih sladoleda.

Sladoledi koje ti nudi Garden nisu samo vrhunska delicijanego su i zdrava slastica za najmlađe s obzirom da ne sadrže umjetne arome, boje, poboljšivače okusa ili konzervanse. Mlijeko, riža i soja također potječu iz strogo kontroliranog uzgoja. Mlijeko se dobiva od krava koje nisu tretirane antibioticima te pasu na netaknutim alpskim pašnjacima, dok se soja i riža (a pogotovo soja) dodatno testiraju na GMO svojstva.

Dobavljači: Gildo Racheli, Naturattiva i The Bridge imaju dugogodišnju tradiciju proizvodnje sladoleda iz najfinijih, organski uzgojenih namirnica.

Gildo Racheli sladoledi, u papirnatim čašicama s likom Rafaelovog Cherubinia i oznakom demeter kvalitete (najviše kvalitete organske namirnice) dobitnici su brojnih nagrada i priznanja na talijanskoj i europskoj gastro sceni. Garden preporuča Racheliev sorbet od maline, te pjenasti, lagani sladoled od čokolade od kojeg rastu zazubice.

Proslavi i ti dolazak lijepog vremena uz jedan od ovih sladoleda i sigurno ćeš se vratiti po još, jer osim što će ti izrasti zazubice, osvojit će ti i srce.

Mirisno tropsko voće

U Garden svakoga tjedna stiže svježe, mirisno tropsko voće iz organskog uzgoja iz svih dijelova svijeta.

Banane dolaze iz Ekvadora i nose Fairtradeoznaku za pravedno trgovanje. Mirisni ananas stiže iz dalekog Kameruna i definitivno je jedna od najtraženijih voćnih delicija u Gardenu. Sočni mango dolazi iz Burkine Faso, a avokado iz Španjolske. ECOR, iz susjedne Italije, dostavlja kivi, naranče i limune.

Tropsko voće puno je vitamina i antioksidansa, idealna je zamjena za zdravi obrok (zajutrak) ili međuobrok, a svojim okusom potaknut će te na maštarenje o putovanju u jednu od egzotičnih zemalja od kuda ovo voće i potječe.

Navrati u Garden srijedom jer će te tada dočekati svježe tropsko voće koje svojim mirisom i okusom definitivno nema premca u domaćim trgovinama.

Više info na: www.mojgarden.hr

Blagodati đumbira

Najčešće upotrebljavan i proučavan kuhinjski začin i lijek - đumbir - koristi se već 5000 godina, a u Gardenu zauzima posebno mjesto.

Ljetne vrućine i sparine nam donose osjećaj iscrpljenosti, glavobolje koje se često pretvore u neugodne migrene, jednom riječju: opću malaksalost organizma.

Čaj od đumbira, bombon ili komadić ušećerenog đumbira, dodatak jelu u obliku svježeg, naribanog korijena, praha ili desert poput kolačića od đumbira mogu nam pomoći učinkovito i brzo sanirati neke od ljetnih zdravstvenih boljki.

Đumbir je također izuzetno djelotvoran kod mučnina – izazvanih migrenom, vožnjom u autu/brodu, trudnoćom. Ako ideš na put te ako tvoji ukućani pate od neugodnih mučnina izazvanih vožnjom, osiguraj si paketić bombona od đumbirai vašim mukama će doći kraj – na organski, prirodan i zdrav način.

Navrati u Garden jer trenutno nude preko 20 proizvoda pripravljenih od organskog đumbira – od svježeg korijena do delikatesnih džemova, čajeva, ušećerenog đumbira, kolačića ili gumenih bombona od đumbira. A Gardenova preporuka definitivno je tonik od đumbira – najbolji lijek za ljetnu žeđ!

Posjeti missZDRAVA.hr