Mlada Australka sama prosvjedovala za klimu u svojem gradiću

Facebook/Drew Hutton
Na velikom globalnom štrajku za klimu koji je bio održan 20. rujna sudjelovalo je više od 4 milijuna ljudi iz 163 različite zemlje.
Vidi originalni članak

Ariel Ehlers, učenica šestoga razreda iz Chinchillae, mjesta u Australskoj saveznoj državi Queensland, bila je jedina osoba u svom gradu koja je prisustvovala globalnom štrajku zbog klimatskih promjena zbog kojega su se okupili milijuni prosvjednika diljem svijeta.

Ona je možda jedina u svojem gradu imala plakat i prosvjedovala, ali je bila među desecima tisuća djece koja su širom Australije dala svoj glas inicijativi Strike 4 Climate Action, prenosi Daily Mail.

Globalni prosvjed za klimu Uz povike 'Eko - ne ego' i Hrvati su prosvjedovali za klimu!

Dvanaestogodišnjakinja je pokazala hrabro lice kao jedini prosvjednik u svom gradu, za koji mještani kažu da je uglavnom naseljen skepticima prema klimatskim promjenama jer se gospodarstvo Chinchille, zbog zapošljavanja, oslanja na proizvodnju sintetskog plina i lokalnu elektranu koja radi na ugljen.

"Ona je hrabra djevojka i podržavam njezin postupak. Nažalost, Chinchilla, koja ima svojih predivnih kvaliteta, ima previše populacije koja negira klimatske promjene", izjavila je osnovnoškolska učiteljica iz Chinchillae.

Ekološki osviješten glumac Leonardo DiCaprio donirao 100 milijuna dolara za borbu protiv klimatskih promjena

Ariel je za Chinchilla News izjavila kako se nada da će njezini postupci potaknuti ostale učenike širom regije Western Downs da postanu više zainteresirani za utjecaje klimatskih promjena i utjecaj svake osobe na okoliš.

Klimatolozi su oprezni pri imenovanju krivaca za nagle klimatske promjene Suša kao posljedica klimatskih promjena

Posjeti missZDRAVA.hr