Tvrdoglavost će mi pomoći u mršavljenju!

Katarina Jurica, kandidatkinja u projektu ''Mršavimo zdravo'' susrela se sa psihologom Hrvojem Malekovićem koji je izradio i njezin psiho profil. Katarina je također podijelila s nama svoje dojmove nakon nekoliko dana dijete i korištenja Modifast proizvoda i otkrila koliko njezine emocije utječu na potrebu za hranom
Vidi originalni članak

Jedem kada sam tužna i tada tražim utjehu u hrani

'Psiholog Hrvoje mi je objasnio moju cjelokupnu ličnost, što je dobro u mojim osobinama, a za što bi se trebala malo potruditi i popraviti ili mijenjati malo. Pojasnio je s kojim osobinama ću se morati boriti da ne posustanem. Ja sam oduvijek mislila kako će me moja tvrdoglavost ''koštati glave'', no u ovom slučaju moja tvrdoglavost je dobra jer mi to samo pomaže da ako se nađem u iskušenju da pojedem nešto što ne bi smjela jesti, moja tvrdoglavost to neće dopustiti. Ja sam ponosna na svoju tvrdoglavost u ovom slučaju'.

'U mom slučaju emocije su jako povezane s potrebom za hranom, najviše jedem kada sam tužna, jer tada tražim utjehu u hrani, a kada sam živčana, tada uopće ne mogu jesti', objasnila je Katarina vezu između hrane i psihe.

Katarina se osvrnula i na proteklih nekoliko dana dijete.

'Nakon nekoliko dana korištenja Modifast proizvoda osjećam se super, nisam gladna niti umorna. Shakeovi su jako ukusni kao i čokoladice, a kreme su kao pudinzi koji se rade kod kuće. Na juhe se još trebam naviknuti, posebno na onu od šparoga, ali svakim danom mi je sve ukusnija'.

Katarinin psiho profil: Sklonost riziku kao prednost i mana

Psiholog Hrvoje Maleković Katarini je objasnio njezine osobine i crte ličnosti i kako ih može pretvoriti u svoju prednost u procesu zdravog mršavljenja.

Katarina je neustrašiva i samopouzdana mlada žena spremna preuzeti rizik. Voli pobjeđivati i upravo shvaćanje ovog projekta kao izazova pomoći će joj da uspije dostići zadani cilj. Još jedna crta koja će joj biti od koristi u ovom projektu je posvećenost detaljima i uočavanju razlika u sitnicama koje odvajaju one koji uspijevaju u programima za mršavljenje od onih koji ne uspijevaju.

Katarina voli izdvojiti vrijeme za sebe i nije sklona konformizmu, što je danas dok oglasi za hranu vrebaju iza svakog ugla jako bitna osobina. Dosadašnje prepreke u mršavljenju bile su joj prije svega neznanje o nutricionizmu i spremnost preuzimanja rizika kao temelj njezine osobnosti. No uz obrazovanje iz područja nutricionizma i psihološku potporu u razvoju novih vještina te što je možda i najvažnije, uz potporu dečka, očekujem da će Katarina ostvariti izniman rezultat.

Saznaj koje su Katarinine najveće prehrambene greške.

Posjeti missZDRAVA.hr