Krumpirići dok si na dijeti, da može!

Thinkstock
Ako si na dijeti, sasvim je u redu da ponekad pojedeš krumpiriće. Naime, pokazalo se kako uključivanje omiljene pržene hrane više nije sasvim zabranjeno. Magazin Management Science donosi kako dodavanje malih porcija 'zabranjene' hrane na tanjur popunjen zdravim namirnicama djeluje kao varka za mozak
Vidi originalni članak

"Ukusna hrana donosi zadovoljstvo, ali osjećaj uspjeha stvara saznanje da si napravio mudar izbor", kaže Kelly Haws, sa sveučilišta Vanderbilt. Tako dodavanje nekoliko krumpirića kao priloga salati može rezultirati dvostrukim učinkom - bit će zadovoljen apetiti za najdražom hranom, a još uvijek nećeš odustati od svoje dijete i zdravih namirnica.

Zašto je krumpir zdrav?

Ne smiješ ni zaboraviti kako krumpir obiluje vitaminima, prije svega vitaminom C,vitaminom B6 i prehrambenim vlaknima. Vitamin B6 je vrlo važan je održava zdravlje stanica i smanjuje rizik od srčano-krvožilnih bolesti,

Ujedno su najzdraviji prženi krumpirići oni pečeni u pećnici. Kako bi smanjila masnoću, krumpire prerezane na ploške kratko skuhaj i nakon toga ispeci u pećnici. Možeš ih staviti na papir za pečenje i preliti s malo maslinova ulja. Posluži ih kao prilog svom zdravom obroku, ukusnoj salati, povrću kuhanom na pari ili ribi.

Saznaj pretjeruješ li sa zdravom prehranom!

Posjeti missZDRAVA.hr