Kad višak kilograma postane prednost

Trebalo mi je vremena da prihvatim svoje tijelo. Kao tinejdžerica bila sam najrazvijenija i mnogo sam propatila. Naravno da je bilo zafrkavanja na moj račun, rekla je Lucija Lugomer.  Ona je prvi plus size model u Hrvatskoj, a kilograme ne namjerava skidati. Lucija se, kaže, prvo htjela okušati u modelingu kod nas, no odlazak u inozemstvo nikako ne želi isključiti
Vidi originalni članak

Dobiva i negativne komentare

"Sretna sam što sam počela rušiti predrasude. Već se mnogo punijih djevojaka počelo javljati u modnu agenciju. Treba priviknuti ljude na otvorenost", kaže Lucija koja nosi konfekcijski broj 42. Modelingom se počela baviti prije godinu dana kad joj je prijatelj to predložio. "Dobivala sam puno komplimenata kako imam lijepo lice i kosu. Samopouzdanje mi je raslo i tako je sve krenulo. Znala sam da ne mogu biti manekenka, ali model već da", kaže i dodaje da je prije bila i na dijetama, a vježba zbog kondicije i zdravlja. Ide na pilates i redovito se penje na Sljeme. Nikad, nastavlja, nije poželjela biti mršavica i svoje obline voli u potpunosti. Iako na račun izgleda zna dobiti negativne komentare, okolina je uglavnom puna potpore i lijepih riječi.

Zaštitno lice modnog brenda

Muškarci su ti koji su mi znali reći: "Ako sad ovako izgledaš, kako ćeš izgledati s 40 godina." Nadam se da ću im promijeniti mišljenje, rekla je Lucija koja je sada postala zaštitno lice modnog brenda LINK. Tremu pred objektivom nema, a poziranje u donjem rublju joj, kaže, nije problem.

"Ako sam se upustila u sve ovo, idem do kraja",  zaključuje Lucija kojoj je najteže pronaći dobre traperice. Kad se samo sjetim koliko sam novca na njih bacila, smije se Zagrepčanka. Lucija je završila Visoku školu za nove medije, a želja joj je upisati Edukacijsko-rehabilitacijski fakultet. Uzor joj je Amerikanka Ashley Graham.

Uzor joj je Ashley Graham

Jedna od najpoznatijih plus size modela je Amerikanka Ashley Graham (27), koja je razvila biznis s linijom rublja za punije žene. "Nekima sam predebela, a nekima premršava. Bilo je i situacija kad su mi govorili da sam jako ružna, no prešla sam preko svega toga", rekla je Ashley. Dodaje da nema razloga skrivati svoje obline koje obožava. I Lucija se s njom slaže.

Pročitaj koji su čajevi dobri za postizanje ravnog trbuha.

Posjeti missZDRAVA.hr