Kako se poznati pripremaju za ljeto?

Većina žena se prije odlaska na godišnji odmor i nošenja lagane odjeće upušta u više ili manje uspješni dijetni i fitness režim. Poznate osobe još i više paze na svoj izgled jer su izložene komentarima javnosti, ali i one ne nalaze uvijek dovoljno vremena za sebe. Pjevačice Sanja Doležal i Ivana Husar za Zdravu Kravu otkrile su kako se one pripremaju za ljeto i jesu li imale neko ljeto za pamćenje
Vidi originalni članak

Za dijetu nije bilo vremena

Sanja Doležal kaže da voli ljeto i da sve nevolje lakše podnosi kada je vani lijepo i toplo. Zbog brojnih poslovnih obaveza, ovo proljeće nije posebno pazila na liniju: "S dijetama i fitness režimima sam ovo proljeće zbog količine posla zakasnila. Ali svako ljeto zbog vrućina manje jedem i to uglavnom salate pa se nadam se da će tako biti i sada."

Ručnom masažom protiv celulita

Sanja Doležal ovu sezonu vodi emisiju 'Dobro jutro Hrvatska' koja će se emitirati i cijelo ljeto pa će Sanja svoje ljetne planove prilagoditi voditeljskom angažmanu: "Izmjenjivat ću se s kolegama u poslu, a slobodne dane ću provoditi na Mrežnici i u predivnim Termama Tuhelj. Možda koji vikend pobjegnem i do morske obale. To mi je u redu jer sve više ljeti umjesto mora preferiram kontinent. Ugodno je, zeleno, i manje vruće. Osim toga,  zadovoljna sam radom u emisiji 'Dobro jutro Hrvatska' jer volim emisije uživo, format je mozaičan i raznolik, ekipa izvanredna. Veselim se svakom danu koji mi započinje emisijom."

Kad je na moru, Sanja izbjegava komarce i sunčanje te puno pliva. Koristi kremu s visokim zaštitnim faktorom, a za celulit je prvo pitala "što je to?" i tek potom priznala da je u njezinom slučaju samo čvrsta ručna masaža rješenje. A o svom ljetu za pamćenje je izjavila: "Svako ljeto kad si zaljubljen je ljeto za pamćenje. Bogu hvala, bilo ih je puno."

Ovdje izračunaj koliko pojedine aktivnosti troše kalorija.

Prema uputama stručnjaka

Krajem lipnja u školi pjevanja Husar&Tomčić počinju intenzivne pjevačke radionice u trajanju od dva tjedna, a nakon toga Ivana Husar s obitelji kreće na godišnji odmor koji će provesti u obiteljskoj kući na Murteru: "Ova sezona mi je bila vrlo dinamična. Iza Martine Tomčić i mene je vrlo uspješan koncert u Komediji gdje smo, između ostalog, izveli i prezentaciju autorskog mjuzikla. Veselim se ljetu jer vrijeme provodim potpuno drugačije nego u Zagrebu - neopterećeno, opušteno i u hladu naravno. Sunce izbjegavam koliko god mogu. Školski se pridržavam uputa stručnjaka kad je u pitanju zdravo i nezdravo sunce. Koristim kakaov maslac i prirodna ulja za sunčanje, a klince štitim zaštitnim faktorima, ali od prirodnih sastojaka."

"Uvijek sam na dijeti"

Ivana Husar kaže da je uvijek na nekom dijetnom režimu i da prije ljeta pokušava nadoknaditi fizičke aktivnosti koje zbog manjka vremena ne radi tijekom godine, a protiv celulita se bori uz pomoć stručnjaka:"Salon Dharma je moje ovogodišnje otkriće. Doslovno su mi tijelo u svega nekoliko tretmana doveli u savršen oblik. Ni sama nisam vjerovala da se to može. Dvoje djece i tempo života učine svoje i presretna sam što sam našla svoje utočište u kojem se osjećam ugodno." Ivana je imala puno divnih ljeta, ali ipak je izdvojila jedno: "Jedrenje 2005. godine u društvu prijatelja je uistinu bilo ljeto za pamćenje."

Ovdje izmjeri i saznaj kakva je tvoja građa tijela.

Posjeti missZDRAVA.hr